Wandelzoekpagina
ContactNieuwsbriefWandelkaartenWandelZappBuiten de binnenstad
Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina

Nieuwsbrief december 2011Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van december 2011.

Veel wandelplezier,
Stefan Horn
Wandelzoekpagina

250ste Groene Wissel

250ste Groene Wissel

De 250ste Groene Wissel is een koninklijke wandeling die start bij station Apeldoorn en loopt door het unieke en prachtige groen van Kroondomein Het Loo.

Je kunt nu bij stations in heel Nederland starten met een schitterende, goed beschreven rondwandeling. Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km en beginnen bij een treinstation. Vele wandelaars waarderen al de smalle kruip-door-sluip-door-paadjes, de afwisseling van stad en groene gebieden en de goede beschrijvingen. Van de Groene Wissels zijn een routebeschrijving, GPS-track en topografische wandelkaart beschikbaar.

Lees meer

Winterse NS-wandelingen

Winterse NS-wandelingen

Wandelen over een groot landgoed, dat is ook prachtig in de winter. Trek eropuit met deze vier heerlijke NS-wandelingen. Wandel door landgoed Hemmen in het karakteristieke landschap van de Neder-Betuwe, door het park van landgoed Groeneveld, aangelegd in romantische Engelse landschapsstijl, door de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Lichtenbeek bij Arnhem of door landgoed Clingendael, waar je in het theehuis IJgenweis kunt genieten van biologische producten.

Lees meer

Wandeling van de maand

Wandeling van de maand

Wandel door bosjes en over bomenlanen, langs houtwallen, dwars door verruigde weilanden, langs akkers, sloten en beekjes. Deze wandeling door natuurgebied De Mortelen is bijzonder door de rust en de stilte, het afwisselende coulisselandschap en de prachtige voetpaadjes. Het gebied is ouderwets kleinschalig. Van deze wandeling zijn een routebeschrijving, een GPS-track en een wandelkaart beschikbaar.

Lees meer

Nieuw: Ontdek de Heuvelrug ... te voet

Nieuw: Ontdek de Heuvelrug ... te voet

De Utrechtse Heuvelrug is een prachtig gebied om te wandelen. De karakteristieke glooiingen in het landschap geven ruimte aan prachtige bossen, weidse zandverstuivingen, heidevelden en meren. Met deze gids in de hand ontdek je het noordelijke deel van de Heuvelrug en een gedeelte van de Gelderse Vallei. De routes variëren in afstand van 6,5 tot 14 kilometer. De routebeschrijvingen zijn voorzien van handige kaartjes en adressen van horecagelegenheden. Je kunt de gids direct llen.

Lees meer

Nieuw: Geert Grootepad

Nieuw: Geert Grootepad

Wandel in de voetsporen van Geert Groote, een 100 km lange pelgrimstocht door het fraaie, afwisselende en rustige Sallandse land. De route bestaat uit twee stadswandelingen in Deventer en Zwolle en acht etappes tussen de 10 en 15 km die met openbaar vervoer bereikbaar zijn. De route slingert vanaf Deventer via Diepenveen en Windesheim naar Zwolle. De gids beschrijft de Moderne Devotie, een laatmiddeleeuwse religieuze vernieuwingsbeweging waarvan Geert Groote de geestelijke vader was. De gids geeft tevens informatie over bezienswaardigheden, horeca, overnachtingsadressen en openbaar vervoer.

Lees meer

Nieuw: Wandelnetwerk Kempense Landduinen

Nieuw: Wandelnetwerk Kempense Landduinen

Wandelnetwerk Kempense Landduinen biedt 340 kilometer wandelplezier in de gemeenten Balen, Geel, Meerhout en Mol (Heidehuizen). De naam verwijst naar de restanten van oeroude stuifduinen. Je kunt zelf jouw trajecten uitstippelen langs de prima wandelpaden met elkaar verbonden via knooppunten. De knooppunten zijn bewegwijzerd met rechthoekige rood-witte borden met nummers.

Lees meer

Nieuw: Wandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen

Nieuw: Wandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen

Aan de hand van 152 knooppunten kun je je eigen trajecten uitstippelen in de Vlaamse Ardennen. Het wandelnetwerk presenteert een mix van natuur en landschap, cultuur en geschiedenis in de vierhoek Kluisbergen-Oudenaarde-Brakel-Ronse. De kaart van waterafstotend en scheurvrij papier toont je alle knooppunten/trajecten en is goed voor uren wandelplezier.

Lees meer

Voor reacties: info@wandelzoekpagina.nl