Wandelzoekpagina
ContactNieuwsbriefWandelkaartenWandelZappBuiten de binnenstad
Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina

Nieuwsbrief februari 2012Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van februari 2012.

Veel wandelplezier,
Stefan Horn
Wandelzoekpagina

Wandeling van de maand: Groene Wissel Rotterdam

Wandeling van de maand: Groene Wissel Rotterdam

Groene Wissel Rotterdam is een afwisselende wandeling door een dynamische, bruisende stad met op kleine afstanden grote contrasten: oude havens, gezellige cafeetjes, een oude spoorlijn en het groen van Park Rozenburg en Kralingse Bos. Je komt langs wat minder bekende, maar wel authentieke plekjes en door de groene delen van de stad. De rondwandeling is 18 km en begint bij station Rotterdam CS. Van de wandeling zijn een routebeschrijving, GPS-track en kaart beschikbaar.

Lees meer

Wandelen rond Groesbeek

Wandelen rond Groesbeek

Groesbeek is bij veel wandelaars bekend van de Zevenheuvelenweg van de Nijmeegse Vierdaagse en van het Pieterpad. Maar er valt in het Rijk van Nijmegen nog veel meer te wandelen. Je treft hier een afwisselend, glooiend landschap met bossen, vergezichten vanaf de stuwwal en boerenland met veel onverharde paden. Een schitterend landschap om in te wandelen. De website 'Wandelen in Groesbeek' en 'Groesbeek.net' bieden informatie over dit landschap en mooie wandelingen door dit gebied.

Lees meer

Westerborkpad: wandeling ter bezinning

Westerborkpad: wandeling ter bezinning

Het Westerborkpad is een wandel- en bezinningsroute van de Hollandsche Schouwburg, tijdens de oorlog een verzamelplaats voor Joden in Amsterdam, naar het voormalig kamp Westerbork. Het 336 kilometer lange pad voert langs de spoorlijn Amsterdam-Hooghalen. Het spoor waarover duizenden Joden hun vernietiging tegemoet gingen. 'Je kunt de route maar in één richting afleggen'. Het Westerborkpad is voor 90% rolstoeltoegankelijk. Je kunt de wandelgids direct llen.

Lees meer

Duitsland: wandelland bij uitstek

Duitsland: wandelland bij uitstek

Wie graag wandelt is in Duitsland helemaal op zijn plek. Duitsland biedt prachtige en afwisselende natuur en een grote diversiteit aan goed bewegwijzerde wandelroutes. Je vindt er glooiende heuvels en uitdagende bergen, dichtbegroeide bossen en rivierenlandschappen, meren en witte zandstranden. Duitsland ligt dichtbij, biedt mooie natuur en bezienswaardigheden, is gastvrij en prima betaalbaar. Geniet van een heerlijke wandelvakantie in Duitsland.

Lees meer

Populairste NS-wandelingen

De populairste NS-wandelingen van 2011 zijn:
1. Boerskotten, door een glooiend Twents landschap.
2. Geniedijk, langs de Stelling van Amsterdam.
3. Warnsborn, vanaf Arnhem door afwisselend bos.
4. Utrechtse Heuvelrug, van Driebergen-Zeist naar Maarn.
5. Zaanse Schans, door oer-Hollandse polders. Lees meer over de populairste wandelingen.

Lees meer

GR5: langeafstandswandelpad naar de zon

GR5: langeafstandswandelpad naar de zon

De GR 5 is een mythisch pad. Van de Noordzee naar de Middellandse Zee, van de Lage Landen naar de Azurenkust, door de Ardennen, de Vogezen, de Jura en de Alpen. De GR5 is het langeafstandswandelpad naar de zon. Zin in een lang en grensoverschrijdend langeafstandswandelpad? Het is nu de tijd om deze mooie tocht te plannen, erover te lezen en je voor te bereiden. Lees de verslagen en tips van wandelaars die je voorgingen en de gidsen van de trajecten en over overnachtingsmogelijkheden.

Lees meer

150 wandelroutes in Vlaanderen

150 wandelroutes in Vlaanderen

Wandel door holle wegen in Limburg, langs de parels van het Pajottenland of over het Trappistinnenpad. Op de blog bloggen.be/wandelroutes?&nbn=\{\{nummer\}\} staan bijna 150 wandelroutes door heel Vlaanderen variërend van 4 t/m 16 km. De routes zijn veelal gemarkeerd. Op de site staat informatie over de omgeving, over het vertrekpunt, de wijze van markering en foto´s. Een prima start voor een aangename wandeling.

Lees meer

Voor reacties: info@wandelzoekpagina.nl