Wandelzoekpagina
ContactNieuwsbriefWandelroutesWandelZapp
Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina


In deze nieuwsbrief een traktatie van de jubilerende Groene Wissels, mooie wandelingen in Limburg, Friesland en achtmaal door de stad Utrecht.

Ook deze maand dus weer genoeg reden om naar buiten te gaan.


Veel wandelplezier,
Stefan Horn

10 jaar Groene Wissels

10 jaar Groene Wissels

Tien jaar geleden zette Bart van der Schagt de eerste Groene Wissel uit vanaf het station in zijn woonplaats Maarssen. Inmiddels Zijn Groene Wissel uitgegroeid tot een begrip in de wandelwereld. 

In 10 jaar tijd is de serie uitgegroeid tot meer dan 600 wandelingen door heel Nederland. Met Pannenkoekwissels, Waddenwissels en Stadswissels. En is er een grote enthousiaste fanclub van Groene Wissels.

Lees meer

Groene Wissels trakteert

Groene Wissels trakteert

Doe mee! Kies de mooiste Groene Wissel en vertel waarom jij dit de mooiste vindt.

Er worden 5 Groene-Wissel wandelgidsen en 5 MijnWandelgidsen verloot onder wandelaars die hun mooiste Groene Wissel opgeven.

Lees meer

Top 10 van Bart

Top 10 van Bart

Bart van der Schagt, de routemaker van Groene Wissels heeft zijn  tien mooiste Groene Wissels op een rijtje gezet.

Hij heeft een voorkeur voor wandelingen met een vrij hoge 'natuurbeleving', weg van de gebaande paden en wegen, lekker veel onverhard en struinpaadjes. Onderweg een leuk dorpje of gezellig stadje vindt hij ook niet verkeerd.

Lees meer

Wandelen met je smartphone

Wandelen met je smartphone

Groene Wissels kun je ook wandelen met je smartphone. Met de wandelapp WandelZapp combineert Wandelzoekpagina de kwaliteit van de wandelingen met het gemak van een smartphone: zoek, kies en ga op stap. Geen printer, geen kaarten en geen ingewikkeld GPS-apparaat meer nodig.

Lees meer

Wandeling van de maand

Wandeling van de maand

Met Trage Tocht Noorbeek wandel je vanuit het laag gelegen dorp door het glooiende boerenland, langs vakwerkhuizen en veldkruizen. Je klimt over een heerlijk graspad naar de Snauwenberg, waar je uitkijkt over het groene Maasdal.

Hier steek je de grens over naar de Belgische Voerstreek. Over lieflijke weidepaden daal je af naar de beek. In de kasteelhoeve smaken vlaai of bier goed.

Geniet van het heuvelachtige Limburg.

Lees meer

Utrecht acht keer anders

Utrecht acht keer anders

Deze wandelgids voert je in acht verschillende thema's langs de mooiste plekken in Utrecht. Soms met heel veel historie en soms juist gloednieuw. Soms klein en intiem, maar ook groots en meeslepend.

Ook de verstokte Utrechter zal verrast zijn over de hoeveelheid ongebaande paden die Gerard Goudriaan bewandelt van het ene bijzondere kijkpunt naar het andere.

T/m 31 mei betaal je slecht 10 euro (in plaats van 16,95), dus l deze nieuwe wandelgids direct.

Lees meer

Wandelen in Friesland

Wandelen in Friesland

Friesland is niet zo bekend als wandelgebied maar je kunt er heerlijk wandelen. Fryslân biedt veel variatie: meren, dijken, oude terpdorpjes, uitgestrekte bossen en uiteraard de bekendere parels: de Waddeneilanden.

En vergeet niet de historische Friese steden. Loop langs de singelgracht in Leeuwarden. Bezoek het planetarium in Franeker. Of kuier over de Bolwerken van Dokkum.

Lees meer

Begin met een goede voorbereiding

Begin met een goede voorbereiding

Terwijl de zon nog maar net op is, loop je het startbureau binnen. Je sluit aan in de rij bij de inschrijftafel om je startkaart in te vullen. Nog even en je gaat op pad voor een tocht van 5, 10, 20, 40 of misschien zelfs nog wel meer kilometers.

Met deze tips weet je zeker dat je goed bent voorbereid op je tocht. Op naar de finish!

Lees meer

Voor reacties: info@wandelzoekpagina.nl