Trage Tocht Noorbeek

Download wandelingDownload GPS track

Wandeling van de maand

Mei 2021
Na deze wandeling kun je gerust zeggen dat je Noorbeek van alle kanten gezien hebben. Steeds valt het oog weer op de toren van de markante Sint Brigidakerk. Vanuit het laag gelegen dorp wandel je eerst over de mooie Boyeweg in zuidelijke richting. Via de buurtschappen Vroelen en Schey maak je een slinger door het glooiende boerenland rond het dorp. Onderweg mooie vakwerkhuizen en bijna op iedere hoek staat een veldkruis voor een snelle bede. Vanuit het dal klim je over een heerlijk graspad naar de Snauwenberg. Hier steek je de grens over naar de Belgische Voerstreek.

Neem een abonnement

Met een abonnement kun je een jaar lang kiezen uit meer dan 1500 wandelkaarten. Het abonnement wordt niet automatisch verlengd.
Meld je aan

Vroelen, Wesch en Altembrouck

Trage Tocht Noorbeek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Noorbeek

 • Startadres:

  Sint Brigidakerk
  Pley 8
  6255 AG Noorbeek

 • Coördinaten:

  50°46’6” N   5°48’33” E

Na deze wandeling kun je gerust zeggen dat we Noorbeek van alle kanten gezien hebben. En steeds valt het oog weer op de toren van de markante Sint Brigidakerk. Vanuit het laag gelegen dorp wandelen we eerst over de mooie Boyeweg in zuidelijke richting. Via de buurtschappen Vroelen en Schey maken we een slinger door het glooiende boerenland rond het dorp. Onderweg zien we mooie vakwerkhuizen en bijna op iedere hoek staat een veldkruis voor een snelle bede. In Wesch passeren we de Sint Brigidabron, de voeding van het beekje de Noor. Vanuit het dal klimmen we over een heerlijk graspad naar de Snauwenberg. Hier steken we de grens over en komen we in de Belgische Voerstreek. Vanaf de Snauwenberg (170,5m) kun je bij mooi weer ver kijken: we zien het Maasdal aan onze rechterhand en een eindje verderop kijk je links de Voerstreek in. Landgoed Altembrouck in 's-Gravenvoeren is van adembenemende schoonheid. Over lieflijke weidepaden dalen we af naar de beek. De kasteelhoeve van het landgoed is een indrukwekkende verschijning. Op de binnenplaats laten we de vlaai of het bier goed smaken. Tot slot klimmen we een laatste keer het plateau op, vooral om nóg eens te kunnen genieten van de fraaie afdaling richting de kerktoren. Deze Trage Tocht mag je door de vele hoogteverschillen niet onderschatten!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Mooie wandeling

Annet Rigterink, 13-05-2021

Dit is een mooie wandeling maar niet de mooiste trage tocht van zuid-Limburg. Bij warm weer is er weinig beschutting en zijn de stukken over boerenland heel warm. Wil je veel hoogtemeters maken, dan is deze tocht aan te raden.

Nog steeds fantastisch

Wendy, 10-09-2020

Volgens mij is dit de mooiste wandeling van heel Zuid Limburg

Trage tocht Noorbeek

Bloemberg, 08-08-2019

Vandaag 8-8-2019 deze tocht gewandeld. Compliment voor de correcte beschrijving van de route. Je kunt gewoonweg niet van de route afdwalen. Iets wat anders nog wel eens gebeurd. Een 10 met een griffel!!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Horeca

Café De Wandelaar

Vitschen 46

's-Gravenvoeren

Kasteel Altembrouck

Altenbroek

3798 's-Gravenvoeren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info