De 100 mooiste dagwandelingen in de Pyrenee√ęn deel 2

De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn deel 2
Centrale en Oostelijke PyreneŽen

auteurTon Joosten
uitgeverijElmar
ISBN9789038918228

Zie ook Deel 1: Westelijke PyreneeŽn

De PyreneeŽn vormen een waar dorado voor wandelaars. Toegankelijk, maar niet platgetreden, oneindig gevarieerde berglandschappen, een rijke flora en fauna, markante bergtoppen, diep uitgesleten kloven, meer dan 2500 bergmeren, een keur aan gemarkeerde wandelpaden.

Tweedelige gids
De alsmaar groter wordende schare PyreneeŽnliefhebbers wordt op haar wenken bediend met een tweedelige gids waarin de honderd mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn worden besproken.

PyreneeŽnspecialist Ton Joosten selecteerde het beste van het beste op het gebied van de dagwandelingen en de tweede vijftig daarvan staan in dit boek, waarin de Centrale en Oostelijke PyreneeŽn aan bod komen.

Veel informatie
Maar het boek behelst meer dan een opsomming van wandelroutes. Tevens wordt uitgebreide informatie verstrekt over bezienswaardigheden, standplaatsen, herbergen, berghutten en campings, waarbij honderden internetadressen worden genoemd.

Reisplan
Handig is het reisplan, een mooie route, waarmee je van het ene gebied naar het andere kunt reizen. Kortom, een moderne gids met: wandelroutes en duidelijke kaarten in kleur, veel praktische informatie, campings, bezienswaardigheden, herbergen en berghutten.

Auteur
Ton Joosten is PyreneeŽn-kenner bij uitstek. Bijna 1200 dagen, verspreid over 22 jaar, verbleef hij in zijn geliefde gebergte. Alle gebieden van de PyreneeŽn zijn door hem vele malen bezocht en al wandelend verkend, hetgeen een zeldzame kennis van zaken heeft opgeleverd. Die maakt, samen met zijn niet aflatend enthousiasme voor de PyreneeŽn, de gids tot een begerenswaardig metgezel.

Lee meer op de PyreneeŽn site van de auteur.

bron: achterflaptekst van het boek

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info