Trage Tocht Nijmegen-Beek

Stadswaard, Bisonbaai en Ooijpolder

Trage Tocht Nijmegen-Beek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Nijmegen

 • Startadres:

  station Nijmegen
  Stationsplein 6
  6512 AB Nijmegen

 • Coördinaten:

  51°50’33” N   5°51’13” E

We maken een wel heel afwisselende lijnwandeling in het Rijk van Nijmegen van station Nijmegen naar Beek. We doorkruisen het drukke winkelcentrum van de stad en dalen af naar de Waalkade met de prachtige terrasjes en uitzicht op de druk bevaren rivier. Het eerste deel van de route blijven we steeds in de buurt van de Waal. We lopen over paadjes door het struweel in de uiterwaarden van de Stadswaard. Gallowayrunderen lopen hier vrij rond. Na de woningen bij de Vlietberg en het terras van 't Roosje van Ooij vervolgt de route over een brede ruige vlakte met veel struikgewas en een fraaie uitkijktoren halverwege. We lopen verder naar de Bisonbaai. Langs deze plas wordt naakt gerecreëerd, dus schrik niet van bloterikken. We ronden de uitgestrekte plas en na een mooie pauze bij het bekende Oortjeshekken vervolgen we onze wandeling door de Ooijpolder. Via een aaneenschakeling van bijzondere boerenlandpaden lopen we richting het fraaie kerkje van Persingen. Met een trekpontje dat we zelf mogen bedienen, steken we het Zwanenbroekje over. Op het laatste deel van de wandeling komen we langs het Bronnenbos en dwalen we over paden door de Benedenpolder naar Beek.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Prachtige tocht

Rianne, 03-11-2019

Een echte aanrader, een prachtige tocht. Sommige stukken zijn wel flink modderig. Na de Oortjeshekken (punt 4) moesten we even zoeken. Het bruggat (wat is dat) hebben we niet kunnen vinden.

Reactie op Titia en A. Mulder

Rob Wolfs, 05-11-2018

Bedankt voor jullie reacties. Ik zal de tekst aanpassen. Sommige boerenwandelpaden worden niet zo vaak gemaaid. Ze kunnen dus wel eens lekker ruig zijn, maar dat hoort er bij....

Veranderingen

A. Mulder, 04-11-2018

Wij hebben 4-11-2018 deze tocht gelopen.ik zie. U dat Titia tegen dezelfde dingen is aangelopen.bij punt 4 bij het eerste overstapje kun je de markering van het volgende overstapje niet zien.maar met de kaart kon je precies zien hoe de route was.bij punt 5 het smalle graspad in het begin met de heg aan je linkerhand: dit graspas begint aardig overwoekerd te raken met brandnetels.ik weet dus niet hoe dit eruitgaat zien volgend voorjaar. Maar : alle lof voor Rob Wolfs .Hij weet altijd zeer afwisselende en mooie tochten te maken! Dankjewel Rob.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen door oneindig laagland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen door oneindig laagland

Horeca

Zomerterras 't Roosje van Ooij

Vlietberg 3

6576 JB Ooij

Oortjeshekken

Erlecomsedam 4

6576 JW Ooij

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info