Bedevaartswandeling Oostrum-Smakt

'Heeft Sint Jozef geknikt?'

Versiedatum: 31-07-2023

Kerk OostrumEx-voto Marietje LemmensOnze Lieve Vrouw van OostrumKruiswegpark Trans CedronWillibrorduskapelGeijsterenMariakapel HoltheesJozefkapel SmaktBoschhuizerbergen
21 KM
120 M
Bron:

Voetstappers

Start:

station Venray, Oostrum

Details

Het bezoek aan bedevaartplaats is bedoeld om bij de aldaar vereerde heilige een gunst te verwerven. Dat kan zijn een behouden thuiskomst maar vaker nog een genezing. In het Noord-Limburgse Oostrum, niet ver van Venray, vond op 24 mei 1928 een wonderbaarlijke genezing plaats. De 15-jarige Marietje Lemmens was al anderhalf jaar aan bed gekluisterd en kon niet lopen. Na een gebed tot Onze Lieve Vrouw verdwenen de verlammingsverschijnselen en kon zij op eigen kracht naar de kapel komen.
Na de Mariakapel van Oostrum bezoeken we in Oostrum het kruiswegpark Trans Cedron, om daarna door de bossen op weg te gaan naar de op de grens van Noord-Brabant en Limburg gelegen Willibrorduskapel. Daarna wandelen we door het pittoreske dorp Geijsteren (met kasteelruïne) en via Maashees gaan we op weg naar de Mariakapel van Holthees. Ten slotte bezoeken we de St. Jozefkapel in Smakt. Terwijl Geijsteren en Holthees geen bedevaartgangers meer trekken (alleen wandelaars van het Pieterpad) is dat in Smakt nog steeds het geval. Welke jongere is niet op zoek naar een gelukkige levensstaat?

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info