Bergwandeling Heveadorp

Hemelse Berg

Bergwandeling Heveadorp
 • Bron:

  De mooiste bergwandelingen

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Heveadorp

 • Startadres:

  bushalte Beeklaan, Heveadorp
  Beeklaan
  Heveadorp

 • Coördinaten:

  51°58’30” N   5°48’40” E

DE WANDELING

De bergtocht begint met een opwarmertje over de steilrand naar de Westerbouwing. Even spieren strekken. Dichtbij Oosterbeek begint de beklimming aan de voet van de berg. Paadjes langs getrapte vijvers in de beek brengen je geleidelijk omhoog. Op de top van de Hemelse Berg staat een monumentale zuil. Het uitzicht hou je tegoed. Tussen Heveadorp en Kasteel Doorwerth, gaat de tocht over paden op de bergrand. In de afdaling volg je de haarspeldbochten in de Italiaanse Weg. Als je van mooie kastelen houdt maak je vanaf hier even een ommetje naar Kasteel Doorwerth. Het laatste deel gaat door bos op de steile bergflank, met als bekroning het beloofde uitzicht.

Reacties op wandelingen

Wandeling met watertjes

Yvonne van der Haar, 19-02-2017

Mooie, gevarieerde wandeling. Af en toe een leuk klimmetje. De beschrijving vonden wij duidelijk. We gaan deze zeker nog een keer wandelen als alles in bloei staat.

Mooie afwisselende wandeling

Bakker, 16-08-2016

Gisteren met schitterend weer deze wandeling gelopen. Erg afwisselend met mooie uitzichten, vijvers, stromende beekjes, en watervalletjes. We hebben ervan genoten. Het ommetje naar Kasteel Doorwerth was ook de moeite waard. De beschrijving vond ik vaak verwarrend en onduidelijk, maar we zijn niet één keer verkeerd gelopen! Dank voor deze mooie wandeling!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info