Bijzondere bergwandeling IJsselstein

Vestingstad, Nedereindse Plas en Berg, rivier

Versiedatum: 13-12-2023

Herder met schaapskudde op de voormalige vuilstortStadsgrachtStadsgrachtVoormalig stadhuisHavenstraatBloemenhofje in VestingsplantsoenBloemenhofje in VestingsplantsoenBloemenhofje in VestingsplantsoenIJsselpoort en brandspuithuisjePoortdijkVijver langs JournaalpadNedereindse PlasNedereindse PlasFietspad door Nedereindse PlasZicht op skipiste NieuwegeinHerder met schaapskudde op de Nedereindse BergUitzicht vanaf Nedereindse BergHeuvel wielerparcours Nedereindse BergHeuvel wielerparcours Nedereindse BergKijkscherm bij oeverzwaluwwandHollandse IJssel vanaf de voetgangersbrugJaagpad langs de Hollandse IJsselInlaat voormalige VoormolenVoetpad door IJsselstein-NoordVoetpad langs appelbomenEiterense JaagpadHervormde kerkBrasserie 1580Sint NicolaasbasiliekKorenmolen De Windotter en theekoepel
15 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

tram- of bushalte IJsselstein Binnenstad, IJsselstein

Details

IJsselstein ontstond als nederzetting aan de Hollandse IJssel in de buurt van kasteel IJsselstein uit 13e eeuw. Na de sloop in 1888 is alleen de toren blijven staan. Vermoedelijk in 1310 kreeg het dorp stadsrechten.
De wandeling begint door de fraaie binnenstad, de oude vestingstad. Daarna de loopt de route, naast groene fiets- en voetpaden door de buitenwijken, langs de Nedereindse Plas en over de Nedereindse Berg. Tot slot nog een stuk stadswandeling door de binnenstad. 35 % onverhard.

Meer van deze wandelingen over voormalige vuilstorten zijn te downloaden op www.naberpaden.nl onder de rubriek Bijzondere bergwandelingen.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info