De Gelderswoudse Polder

Over kerkenpaden ten noorden van Zoetermeer

De Gelderswoudse Polder
 • Bron:

  Cock Hazeu en Peter Kuiper

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Zoetermeer

 • Startadres:

  Randstadrail, halte Willem Dreeslaan
  Willem Dreeslaan
  Zoetermeer

 • Coördinaten:

  52°3’54” N   4°32’4” E

Tijdens deze wandeling zie je een stukje van de noordkant van Zoetermeer en ga je door het kleine dorpje Benthuizen. Maar je wandelt vooral in de groene polders van Rijnland, tussen Zoeterwoude en Zoetermeer, met name door de Gelderswoudse Polder. De Oude en de Nieuwe Gelderswoudse Polders zijn al in 1624 respec. 1628 drooggemalen. In de polder loop je over oude kerkenpaden, die nog steeds prima als wandelpad fungeren!

Reacties op wandelingen

Typische NL wandeling: wel aardig maar veel fietspaden.

Eric Claasen, 19-08-2020

Op zich een aardige wandeling in de 'drukke' (er zijn mooie plekjes genoeg) randstad. Het bewijs (voor de zoveelste keer)dat NL geen wandelland is. De ontwerpers hebben erg hun best gedaan je langs de horeca te l(ij/ei)den; voor de een prima; de ander weet niet hoe snel hij weg moet komen van bijvoorbeeld 't Geertje of recreatieplassen met om de 250 meter parkeerplaatsen (wat een vreselijke drukte zeg). Ook hier moet je driekwart van de wandeling delen met fietsers en auto's. Jammer dat daar in de samenvatting niet duidelijk voor gewaarschuwd is; de omschrijving klopte verder helemaal prima. Die kerkenpaden waren erg leuk; die zouden exclusief voor wandelaars moeten zijn; hier is de omschrijving wat misleidend door deze als wandelpaden te benoemen)! Dankzij een bewust omweggetje via Zoeterwoude Dorp (leuk!) kwamen wij precies op 16 km.

Mooie kerkenpaden

Dick Duineveld, 29-06-2020

Vandaag deze wandeling gelopen. De routebeschrijving klopt als een bus. Ik vond het een gevarieerde wandeling. Vooral de stukken over de kerkenpaden waren prachtig. En boerderij 't Geertje' is een leuke plek om wat te drinken. Punt van aandacht: het Molenslootpad is, vanwege werkzaamheden, tot 15 juli afgesloten. Wij zijn naast het pad door het weiland gaan lopen, ging prima.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info