De groene longen van Zutphen

Parken en groene randen van de stad

De groene longen van Zutphen
 • Bron:

  Rondom Zutphen

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Zutphen

 • Startadres:

  station Zutphen
  Stationsplein 12
  7201 ML Zutphen

 • Coördinaten:

  52°8’39” N   6°11’40” E

Een mooie wandeling die zelfs voor Zutphenaren en Zutphenezen nog veel verrassingen biedt. De route bevindt zich vrijwel geheel binnen de bebouwde kom van Zutphen en het aangrenzende dorp Warnsveld. Toch is het bij uitstek een zeer groene en gevarieerde wandeling. Het is bovendien opmerkelijk hoeveel onverharde en halfverharde paadjes je nog in de stad hebt. Deze route schakelt parken en groenzomen aaneen en loopt ook nog een stukje langs het riviertje de Berkel. Alleen aan het begin en het eind overheerst de bebouwing en het stadsverkeer. Tijdens dat laatste stuk door de stad loopt u langs de oude kademuur bij de jachthaven en over de IJsselkade. Sinds de herinrichting een aantal jaren geleden is deze kade bij uitstek de flaneerplek van Zutphen. Je hebt er een prachtig uitzicht over de mooiste rivier van Nederland.

Reacties op wandelingen

Verrassend en afwisselend

Geert van Heugten, 22-03-2021

Wij liepen deze route op 20-3 met de klok mee vanuit centrum Zutphen (parkeren op de Coehoornsingel). De start was verrassend, en zeker het oostelijk deel van de route doet hunkeren naar meer. Leuke kronkelende paadjes langs de beek om Warnsveld heen. Door de beperkte begroeiing mooi zicht op de villa's aan de waterkant. Het zuidwestelijke deel van de route valt wat tegen, door woonwijken heen. Daarna pakt de sfeer weer op langs de Ijssel. We hebben de route afgemaakt door het centrum heen waar voldoende koffie to go met lekkers te krijgen is.

Sweet memories

Heleen en Jos, 20-03-2021

Leuk om weer eens terug te keren naar Warnsveld en Zutphen, waar we ooit woonden en elkaar hebben leren kennen. Geparkeerd bij restaurant De Chinese Muur in Warnsveld en daar dus de route opgepakt. Tussen Warnsveld en Zutphen is in de loop der jaren heel wat veranderd en gebouwd. Verder was de route vooral een feest der herkenning. Onze middelbare school, waar we schaatsten, waar we uit gingen. En natuurlijk de prachtige overblijfselen van de Hanzestad van weleer. We kochten chocomelk-to-go en liepen even door het centrum om bij het station de route weer op te pakken. Leuke paadjes zijn er gekozen voor deze route die vooral om de stad heen leidt. Dat vonden we op voorhand juist zo leuk, maar het was zo'n mooie zonnige dag, we pikten toch de stad nog een beetje mee. Ja de nostalgie won het. De routebeschrijving klopt, maar we moesten wel goed lezen en herlezen. Fijn dat we er een gedetailleerde kaart bij hadden. Kortom, genoten!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info