Demmerikroute

Demmerik en Ronde Venen

Demmerikroute
 • Bron:

  Routes in Utrecht

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Demmerik

 • Startadres:

  Spoorlaan, Demmerik
  Spoorlaan 2
  3626 Demmerik

 • Coördinaten:

  52°12’27” N   4°55’59” E

Een prachtige wandeling door de polder van Demmerik in de Ronde Venen. De wandeling gaat over kleine paden, omzoomd door knotwilgen, langs sloten en tussen de weilanden door. Een paar kilometer gaat het ook over de weg, wat een mooi beeld geeft van de huidige bebouwing met mooie boerderijen. Ook loop je een deel over de oude spoorbaan, tussen 1915 en 1950 reden hier de goederentreinen richting de stations van Vinkeveen en Wilnis.

Reacties op wandelingen

Wijziging

Lex & Loes, 25-10-2020

Mooie route in ruimtelijk gebied. Een verbeterpunt: het deel tussen routepunt 6 en het beginpunt 1, waar je van de rijweg (Demmerikseweg) afgaat en het parallel lopende betonnen boerenpad opgaat, is niet meer bewandelbaar. Het boerenpad eindigt bij een slootje (zonder plank) en zou volgens de route moeten doorlopen. Wij moesten het boerenpad dus deels teruglopen en over de rijweg lopen. Dat is jammer.

Authentieke polders

Arjen Kruisman, 03-10-2019

Een wandeling door polders waar nog wat te zien valt. Je loopt over een voormalig spoortracé, over wilgenpaadjes, langs talrijke slootjes en kolossale villa's. Ik heb maar direct wat foto's toegevoegd om deze wandeling wat smoel te geven.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info