Fort Rammekens

Van Vlissingen naar Middelburg of Arnemuiden

Fort Rammekens, poortAkkerlandschapDijk SchorerpolderFort RammekensKorenmolen Buiten Verwachting
16 KM
Start:

station Vlissingen

Details

Reacties

Geef reactie

Op gps te doen

titia_k, 23-03-2019

Op gps is deze wandeling nog prima te lopen. De routebeschrijving klopt niet meer, de markeringen zijn grotendeels weg. Alleen rondom de Buitenhaven van Vlissingen is het even puzzelen want de straten worden verlegd. Daarna is dit een afwisselende tocht - met konijnen, fazanten en reeën die wegspringen uit het hoge gras van de dijken.

Markering prima op orde

Antoon, 12-09-2010

Heb gisteren deze wandeling gelopen. Hierbij de markering aangehouden en niet de tekst, deze wijkt op diversen punten iets af maar telkens kom je op de oorspronkelijke route weer uit. De 1e 3 kilometer kun je dan ook over grasdijken lopen, net even wat minder saai dan over het asfalt langs de industrie. Het gras en brandnetels stond op sommige grasdijken erg hoog, een broek met lange pijpen is dan ook geen overbodige luxe. Een wandeling die zeker de moeite waard is. Deze zomer nu alle 3 oude NS wandelingen gelopen die door vanuit Vlissingen/ Middelburg starten en ik was erg verrast hoe mooi deze zijn. Het meest favoriet blijft Kaapduinen, deze vind ik echt geweldig.

Route afwijking

Bart van der Schagt, 11-02-2009

Na Fort Rammekens wijkt de markering duidelijk af van beschrijving/kaartje. Dus de geel/witte markering blijven volgen. En let op: schuin tegenover een bijzonder (kanons)bunker de grasdijk op. Dus niet de weg naar beneden!

route fort rammekens

heleen, 10-08-2008

heb deze route 10-08-2008 gelopen, het eerste gedeelte langs het haven gebied is saaien in de zomermaanden stankoverlast van het er naast gelegen bagger/vuil depot. na het saaie gedeelte een aangename frisse vind langs de dijk en een leuk stuk via rammekens, flink veel gras op de gras dijken wat lopen moeilijker maakt, een stukje om moeten lopen vlak voor het kanaal bij arnemuiden omdat de boer geen overpad meer verleend dus inplaats van na de rijksweg links af te slaan moet je nu na het tunneltje van de rijksweg en de kruising meteen links langs de bebouwing naar het haventje en kanaal en dan weer de grasdijk op. verder een leuke verrassende wandeling als men wild kan je deze wandeling ook tegengesteld koppelen aan de ns wandeling veerse wateren maar dan wel wat meer kilometers.

omgekeerde richting

Gerard Charlois, 23-08-2007

Heb de wandeling afgelopen dins (21-08-2007) gelopen, maar dan vanaf Arnemuiden naar Vlissingen. Met de beschrijving en de kaart is dat geen probleem. Buiten Arnemuiden vind je ook een goed onderhouden in 2 richtingen bewijzerde geel-witte markering.
Bij de haven van Nieuwland en verderop na het tunneltje is de route anders dan de NS-wandeling. Het laat zich echter goed volgen.
Mijn bedoeling van de richtingomkering was 2-ledig. Ik vond het prettiger om eerst te wandelen dan (let op de openingstijden!) Fort Rammekens te bezoeken, vervolgens verder te wandelen naar Vlissingen. Oospronkelijk wilde ik nog het MuzeeuM erachteraan plakken, maar ik had grote dorst.Vlissingen leke me iets meer cafézaam dan Arnemuiden. Bovendien heb je in Vl ook nog de IC-verbinding als extra reismogelijkheid.
Tussen Fort Rammekens en Vl kun je wandelcorvee verfraayen door flink door de aangelegde bospartij te lopen, en pas later naar de dijk te steken.

NS-wandeltocht

Susan, 18-02-2002

De eerste 3 kilometer van de route loopt over het industrieterrein bij de haven van Vlissingen. Daarna wordt de route interessanter. Een gedeelte van de route is afgesloten vanwege herindeling van de agrarische grond. Fort Rammekens is van 1 april tot 1 oktober te bezichtigen. Het laatste deel van de route loopt langs de Arne en is 2,5 km grasdijk. Op zich een mooie route, maar doordat er in de omgeving weinig te beleven is op zondag misschien iets minder geschikt.

Geef reactie

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info