Geert Grootepad stadswandeling Deventer

Middeleeuwse kerken, Moderne Devotie

Versiedatum: 04-10-2023

BuiskenskloosterWalstraatBergkerkWilhelminafontein Penninckshoek aan de BrinkDe WaagHeilige GeestgasthuisMeester GeertshuisLandshuisLebuinuskerkMedaillon Geert GrooteSnijraam Erasmus Latijnse SchoolMaagdenhuisjes tegen MariakerkRestant oude MariakerkFragment stadsmuur en rondeel KranensteegAtheneumbibliotheekBuiskenskloosterKloostertuinBotermarktProosdij, oudste woonhuis NederlandMuseum Geert GrootehuisRestant kapel Lamme van DiesehuisBroederenkerkBurgerweeshuisStappenconventSt. ElisabethsgasthuisVogeleiland
4 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

station Deventer

Details

Deze wandeling voert door de middeleeuwse vestingstad Deventer, met veel gebouwen die herinneren aan de Moderne Devotie.

Dit is de eerste etappe van het Geert Grootepad, een lange afstandswandeling van ruim 100 km van Deventer via Diepenveen en Windesheim naar Zwolle. Dit was de bakermat van de Moderne Devotie. Van deze laatmiddeleeuwse religieuze vernieuwingsbeweging was Geert Groote uit Deventer de geestelijk vader. Bij Zwolle leefde Thomas a Kempis, die de 'Naleving van Christus' heeft geschreven. Aan de hand van de locaties die aan deze stroming herinneren wordt de geschiedenis van de Moderne Devotie verteld.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info