Geert Grootepad stadswandeling Deventer

Middeleeuwse kerken, Moderne Devotie

Geert Grootepad stadswandeling Deventer
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  4 km

 • Startplaats:

  Deventer

 • Startadres:

  station Deventer
  Stationsplein 5
  7411 HB Deventer

 • Coördinaten:

  52°15’24” N   6°9’39” E

Deze wandeling voert door de middeleeuwse vestingstad Deventer, met veel gebouwen die herinneren aan de Moderne Devotie.

Dit is de eerste etappe van het Geert Grootepad, een lange afstandswandeling van ruim 100 km van Deventer via Diepenveen en Windesheim naar Zwolle. Dit was de bakermat van de Moderne Devotie. Van deze laatmiddeleeuwse religieuze vernieuwingsbeweging was Geert Groote uit Deventer de geestelijk vader. Bij Zwolle leefde Thomas a Kempis, die de 'Naleving van Christus' heeft geschreven. Aan de hand van de locaties die aan deze stroming herinneren wordt de geschiedenis van de Moderne Devotie verteld.

Reacties op wandelingen

Reactie op Hanny Ebbers

Stefan Horn, 11-07-2019

Leuk dat je met WandelZapp hebt gewandeld. Niet alle wandelingen hebben in WandelZapp een routebeschrijving, omdat je ook enkel op de kaart in WandelZapp kunt lopen.

Routebeschrijving

Hanny Ebbers, 11-07-2019

Ik heb deze en meer routes rond Deventer gelopen. Erg leuk! Voor het eerst met de wandelzapp. Het zou nog leuker zijn als de routebeschrijving ook in de wandelzapp te vinden was. Nu moet je schakelen tussen de kaart in de app en de pdf (route beschrijving) Ik kon de beschrijving alleen op de website vinden.. Of zoek ik niet.goed?

Stadswandeling

Willem Wandelaar, 19-01-2019

Deventer, waar de geschiedenis voor het oprapen ligt, is het startpunt van het Geert Grootepad. Eerst maar eens begeleid dwalen door de stad, waar Geert Groote is geboren en gestorven. Een mooie route. Zie voor een verslag mijn https://willemswonderlijkewandelingen.com/2018/12/22/geert-grootepad-1-deventer/

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info