Geert Grootepad stadswandeling Zwolle

Vestingstad, middeleeuwse kerken, musea, Moderne Devotie

Geert Grootepad stadswandeling Zwolle
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  5 km

 • Startplaats:

  Zwolle

 • Startadres:

  station Zwolle
  Stationsplein 16
  8011 CW Zwolle

 • Coördinaten:

  52°30’19” N   6°5’30” E

Voor liefhebbers van stadswandelingen deze toegift door de middeleeuwse Hanze- en vestingstad, afgeleid van het begin van de achtste en het eind van de negende etappe (in omgekeerde richting). De route voert langs de stadsgracht, door de Sassenpoort, smalle straatjes, een paar stadsparken en langs veel locaties van moderne devoten. Daarnaast kunt u een aantal middeleeuwse kerken en Museum De Fundatie bezoeken.

Het Geert Grootepad is een lange afstandswandeling van ruim 100 km van Deventer via Diepenveen en Windesheim naar Zwolle. Dit was de bakermat van de Moderne Devotie. Van deze laatmiddeleeuwse religieuze vernieuwingsbeweging was Geert Groote uit Deventer de geestelijk vader. Bij Zwolle leefde Thomas a Kempis, die de 'Naleving van Christus' heeft geschreven. Aan de hand van de locaties die aan deze stroming herinneren wordt de geschiedenis van de Moderne Devotie verteld. In de rijk geïllustreerde wandelgids Geert Grootepad (zie onderaan) wordt nog verder op deze geschiedenis ingegaan.

Reacties op wandelingen

Prachtige wandeling

Willem Wandelaar, 30-03-2019

Een paar dagen geleden hebben we deze wandeling gelopen als onderdeel van het Geert Grootepad. Dit is een wandeling waar veel, heel veel, te zien is. Neem de routebeschriving er bij of probeer nog een exemplaar van het boekje ergens op de kop te tikken: het is de moeite meer dan waard. Voor een verslag van onze wandeling lees : https://willemswonderlijkewandelingen.com/2019/03/28/geert-grootepad-8-zwolle-stadswandeling/

Gpx

Willem Wandelaar, 12-03-2019

Dank voor het plaatsen van het gpx bestand. www.willemswonderlijkewandelingen.com

GPS-track

Marycke Naber, 07-01-2019

GPS-track geplaatst!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info