Groene Wissel 533: Almere-Muziekwijk

Tijdelijk geslotenDe routebeschrijving klopt (deels) niet meer en moet nagelopen worden.

De Noorderplassen

Groene Wissel Almere-Muziekwijk
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Almere

 • Startadres:

  station Almere Muziekwijk
  Strawinskypad 100
  1323 PZ Almere

 • Coördinaten:

  52°22’3” N   5°11’27” E

Na het langgerekte Muzenpark kuiert u enkele kilometers door het Pampushout, een prachtig bosgebied met brede graspaden. Daarna gaat u vanaf de Oostvaardersdijk genieten van het weidse uitzicht over het IJsselmeer. Met het grote middendeel van deze wandeling loopt u over een fietspad een bijna volledig rondje van maar liefst 10 km om de vogel- en natuurrijke Noorderplassen. Denk niet dat dat saai is: het pad slingert, het waterrijke landschap is variërend, u komt langs vele vogelkijkschermen en ook nog even door een stukje bos. Na 17 km kunt in CR Boathouse (met waterterras) van een welverdiende rust genieten. Over de sfeervolle Begraafplaats Almere en door het prachtige Beatrixpark maakt u deze route van 20 km vol. De wandeling gaat voor een flink deel over verharde paden, dat zijn vaak fietspaden waarop het met een mooie zondag aardig druk kan zijn, dus ga dan tijdig op pad!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Tegelwandelpad verdwenen

Hans Buitendijk, 26-03-2017

Het leuke tegelwandelpad langs het spoortalud naast de Accordeonstraat is er helaas niet meer. Het is afgezet met hekken. Zo te zien gaat er aan het spoor gewerkt worden.

Heerlijk gelopen

Yolanda, 01-02-2015

Zaterdag eindelijk een mooie zonnige dag. Natuurlijk meteen een wandeling uitgezocht die gezien het weer van afgelopen tijd, vnl verhard is. Het eerste stuk vanwege de gladheid in de berm gelopen, later was het prima te doen, we hebben genoten van een heerlijke dag. We hebben onze ogen uitgekeken naar de schitterende huizen die we onderweg tegenkwamen. Leuke afwisselende wandeling. De plassen en meren kleurden door de zon mooi blauw en de rietkregen goudgeel. Wij zijn onderweg weinig mensen tegengekomen, maar die we zagen waren erg vriendelijk en keken niet stoicijns de andere kant uit om niet te hoeven groeten, zoals in andere delen van het land. Voor wat betreft het stuk op de begraafplaats: Wiebo heeft gelijk(zie reactie hieronder). Kortom, een aanrader! We gaan hem zeker van de zomer nog eens doen als de bootjes varen?

Reactie op Wiebo

Bart van der Schagt, 12-11-2014

Uitkomend op het klinkerstraatje waarop je rechts het crematorium ziet moet je LA en (vanaf dat punt gezien) wat verderop bij de achterkant van het 1e infopaneel op het 1e pad RA, je ziet dan rechts de hoger gelegen begraafplaats. Duidelijker dan het nu in de routebeschrijving staat kan ik het niet omschrijven. Ik denk dat Wiebo en Albertine al bovenop de begraafplaats zijn afgeslagen. Ik schrijf dat je op het hoge begraafplaatspleintje met een knikje RD moet. Doe je dat niet, dan gaat het fout en kom je wel 2 infopanelen tegen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant BoatHouse

Noorderplassenweg 150

1316 VV Almere

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info