Groene Wissel 22: Amsterdam-Muiderpoort

Waterland, route 2

Groene Wissel Amsterdam-Muiderpoort
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Amsterdam

 • Startadres:

  station Amsterdam Muiderpoort
  Oosterspoorplein 1
  1093 JW Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°21’37” N   4°55’53” E

Dit stukje Amsterdam uitwandelend gaat u door het Flevopark en over de Schellingwouderbrug naar het schilderachtige dijkdorpje Durgerdam. Vandaar door de Bloemendalerweeren, waar u van het weidse vogelrijke polderlandschap zult genieten, naar het authentieke Waterlanddorpje Ransdorp. Op de terugweg wandelt u over de imposante Oranjesluizen (na zonsondergang gesloten!) bij Schellingwoude en dan door de sfeervolle Indische buurt weer naar het station. Deze Groene Wissel laat zich uitstekend combineren met GW21 (Waterland 1) met als eindpunt Amsterdam-CS. Stap in beide routebeschrijvingen over bij punt 3! U wandelt dan wat langer door de Waterlandpolders, langs het Noordhollandskanaal Amsterdam-Noord in, passeert de fraaie krijtmolen 'De Admiraal' en een stukje door het Florapark. Tot slot gezellig met het gratis pontje over het IJ naar het station Amsterdam Centraal. De totale lengte wordt hiermee rond de 23 km.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Waterige tocht

Dave van Brenk, 16-01-2016

Vandaag deze wandeling gelopen (op GPS) Leuke wandeling, langs leuke dorpjes onder de rook van Amsterdam. Een dag zonder modderige schoenen :-) (soms ook wel fijn)

Reactie op Wiebo

Bart van der Schagt, 18-02-2015

Wiebo, geweldig! Ik heb e.e.a. in de tekst aangepast.

Nieuwe trappen

Wiebo, 18-02-2015

Tijdens de recente renovatie zijn de trappen in de brug vervangen door trappen aan de zijkant (en de bordessen dus verdwenen). Tevens zijn er wandelstroken aangebracht op de brug. De omschrijving moet daarom iets aangepast worden. Onder aan punt 1 moet worden '...trapje op. Dan LA en direct na de brug LA de trap op naar het brugdek. Dan de brug over en blijf deze linker wandelstrook langs de weg volgen. Verderop....'. In het midden van punt 3: '...Amsterdam-Rijnkanaalbrug wandelen. Pal voor de brug LA via de trap naar het brugdek. Dan de brug over...'.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info