Groene Wissel 22: Amsterdam-Muiderpoort

Waterland, route 2

Groene Wissel Amsterdam-Muiderpoort
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Amsterdam

 • Startadres:

  station Amsterdam Muiderpoort
  Oosterspoorplein 1
  1093 JW Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°21’37” N   4°55’53” E

Dit stukje Amsterdam uitwandelend gaat u door het Flevopark en over de Schellingwouderbrug naar het schilderachtige dijkdorpje Durgerdam. Vandaar door de Bloemendalerweeren, waar u van het weidse vogelrijke polderlandschap zult genieten, naar het authentieke Waterlanddorpje Ransdorp. Op de terugweg wandelt u over de imposante Oranjesluizen (na zonsondergang gesloten!) bij Schellingwoude en dan door de sfeervolle Indische Buurt weer naar het station. Deze Groene Wissel laat zich uitstekend combineren met GW21 (Waterland 1) met als eindpunt Amsterdam Centraal. Stap in beide routebeschrijvingen over bij punt 3! U wandelt dan wat langer door de Waterlandpolders, langs het Noordhollandsch Kanaal Amsterdam-Noord in, passeert de fraaie krijtmolen 'd'Admiraal' en een stukje door het Noorderpark. Tot slot gezellig met het gratis pontje over het IJ naar het station Amsterdam Centraal. De totale lengte wordt hiermee rond de 23 kilometer.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Bijzondere wandeltocht ! Let op: Oranjesluizen dicht

Frank van der Meer, 28-03-2020

Deze wandeling was een van de eerste Groene Wissels die ik liep in maart 2012, en ik was gelijk verkocht. Sindsdien heb ik meer dan 100 Wissels gelopen. Mooie en minder mooie, maar vrijwel altijd waren het gedenkwaardige tochten. Afgelopen vrijdag heb ik deze Groene Wissel Waterland opnieuw gelopen, en het blijft een bijzondere tocht. Vanaf de wat droevige buurt rond het Muiderpoortstation wandel je naar het schitterende, vogelrijke Waterland met z'n idyllische dorpjes Durgerdam en Ransdorp. Een groter contrast is bijna niet denkbaar. Let op: de Oranjesluizen zijn als gevolg van het coronavirus gesloten. Heel jammer, want dit is juist een bijzonder stukje. Wacht als het even kan tot je weer door de sluizen kunt. Alvast voorpret beleven? Bekijk dan mijn verslagje plus foto's op Frankwandelt.nl/gwmuiderpoort

Waterige tocht

Dave van Brenk, 16-01-2016

Vandaag deze wandeling gelopen (op GPS) Leuke wandeling, langs leuke dorpjes onder de rook van Amsterdam. Een dag zonder modderige schoenen :-) (soms ook wel fijn)

Reactie op Wiebo

Bart van der Schagt, 18-02-2015

Wiebo, geweldig! Ik heb e.e.a. in de tekst aangepast.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info