Groene Wissel 235: Amsterdam-Sloterdijk

Drie prachtige stadsparken

Groene Wissel Amsterdam-Sloterdijk
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Amsterdam

 • Startadres:

  station Amsterdam Sloterdijk
  Orlyplein 105
  1043 DT Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°23’20” N   4°50’15” E

U zult het niet geloven, maar na een kwartiertje wandelt u al over een vlonderpad tussen rietkragen; wel omgeven door stedelijke bebouwing, maar toch... Door sfeervolle wijken met prachtige straten wandelt u van het ene naar het ander stadspark en daar doorheen, dat zijn het Erasmus-, Rembrandt- en Vondelpark. In het Vondelpark mag u zelf uw wandelpaden kiezen, die zijn er genoeg en door de smalle vorm van dit langgerekte park is verdwalen uitgesloten. De route naar het Centraal Station volgt u aan de hand van de goed aangevende gemeentelijke handwijzers. Omdat u dan geen routebeschrijving hoeft te lezen kunt u volop genieten van de wandeling over het altijd gezellige Leidseplein (met de prachtige Stadsschouwburg), de super gezellige (en ook drukke) Leidsestraat, de Singel (met het befaamde Eet- en Biercafé De Beiaard) het Rokin en uiteraard de Dam. Denk eraan: dit is geen rondwandeling, u eindigt op station Amsterdam-Centraal. Bent u met de auto gekomen (niet doen, parkeren is in deze stad peperduur) dan bent u met 1 halte weer op het Sloterdijkstation.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

De route is...

Bart van der Schagt, 11-10-2018

weer helemaal bijgewerkt

Reactie op Harry Nouris

Bart van der Schagt, 14-06-2018

Harry, bedankt voor het melden over de bouwwerkzaamheden. Ik sluit de route maar weer een poos van internet af, het blijft daar toch nog lang rommelig.

Bouwplaats Flierefluiterpad

Harry Nouris, 14-06-2018

Wij hebben gisteren, 13 juni 2018, deze route gelopen en hebben exact dezelfde problemen ondervonden als de heer Witt in 2016. Er wordt nog steeds gebouwd daar en een gedeelte van het Flierefluiter pad is nog steeds afgesloten. Ook wij konden de tunnel en het Gulden Wunckelplantsoen niet vinden. Verzoeke de routebeschrijving aan te passen. Overigens was de route goed te volgen en hebben wij ondanks de extra gelopen kilometers genoten van deze wandeling. Met vr.groeten Harry

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info