Groene Wissel 235: Amsterdam-Sloterdijk

Drie prachtige stadsparken

Groene Wissel Amsterdam-Sloterdijk
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Amsterdam

 • Startadres:

  station Amsterdam Sloterdijk
  Orlyplein 105
  1043 DT Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°23’20” N   4°50’15” E

U zult het niet geloven, maar na een kwartiertje wandelt u al over een vlonderpad tussen rietkragen, wel omgeven door stedelijke bebouwing, maar toch... Door sfeervolle wijken met prachtige straten wandelt u van het ene naar het ander stadspark en daar doorheen, dat zijn het Erasmus-, Rembrandt- en Vondelpark. In het Vondelpark mag u zelf uw wandelpaden kiezen, die zijn er genoeg en door de smalle vorm van dit langgerekte park is verdwalen uitgesloten. De route naar het Centraal Station volgt u aan de hand van de gemeentelijke handwijzers. Omdat u dan geen routebeschrijving hoeft te lezen kunt u volop genieten van de wandeling over het altijd gezellige Leidseplein (met de prachtige Stadsschouwburg), de super gezellige (en ook drukke) Leidsestraat, het Singel (met het befaamde Eet- en Biercafé De Beiaard), het Rokin en uiteraard de Dam. Denk eraan: dit is geen rondwandeling, u eindigt op station Amsterdam Centraal. Bent u met de auto gekomen (niet doen, parkeren is in deze stad peperduur) dan bent u met 1 halte weer op station Sloterdijk.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Verrassend!

Judith friso, 08-05-2020

Dit was weer een hele mooie wandeling, In de omschrijving staat bij punt 1: Na hoogbouw (nr. 38) even voor de grote kruising LA Piet Paaltjenspad. Ik zou de aanduiding 'even voor de grote kruising' weglaten, dit geeft verwarring. Na nr. 38 is duidelijk genoeg en het kruispunt is nog vrij ver weg!

Verrassend groen

Dick Duineveld, 12-12-2019

Een hele leuke en verrassend groene wandeling. Er zijn veel werkzaamheden onderweg maar de route blijft goed te volgen. Een kleine wijziging bij 1: 'Na hoogbouw (nr83), ...' moet zijn: 'Na hoogbouw (nr38)...'

De route is...

Bart van der Schagt, 11-10-2018

weer helemaal bijgewerkt

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info