Groene Wissel 614: Arkel

Vijfheerenlanden, route 5

Groene Wissel Arkel
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Arkel

 • Startadres:

  station Arkel
  Stationsweg 29
  4241 XH Arkel

 • Coördinaten:

  51°52’20” N   4°59’34” E

De Vijfheerenlanden ligt in het oosten van Zuid-Holland. In de middeleeuwen maakten vijf heren hier de dienst uit. Het landschap uit die tijd is nog goed herkenbaar: binnen hoge dijken ligt een mozaïek van uiterwaarden, boomgaarden, griendpercelen en eindeloze weilanden. Met deze serie routes door deze streek gaat u daar allemaal mee kennismaken.

Deze route is speciaal ontwikkeld voor wandelaars die van een open polderlandschap houden en er geen liefhebber van zijn om na een langdurige regenperiode kilometerslang over kletsnatte graspaden en door zompige weilanden te lopen soppen. De route gaat, op een graspad van anderhalve kilometer na, over verharde paden en wegen. Dat zijn doorgaans rustige binnendoorwegen en fietspaden, de wat drukkere wegen zijn voorzien van brede grasbermen. Alleen in Arkel komt u langs een cafetaria, onderweg komt u geen horecagelegenheden tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Lien, 16-05-2018

Vandaag deze wandeling gelopen met oer- Hollands polderlandschap, door het voorjaar op z'n mooist.Maar het was jammer dat vandaag op verschillende plekken met zware machines geklust werd. Op de Gravinneweg of kade? eerst een apparaat dat scheuren in het asfalt repareerde(pas op dat je schoenen niet vastkleven) en verderop over honderden meters graafmachines die de berm open groeven om daar een kabel in te leggen. Maar nu het goede nieuws. Naast cafetaria Molenzicht is Natuurtuin de Punt achter de Wereldwinkel voor koffie, thee, sap en koek, alles biologisch. Openingstijden di tm za 10.00-17.00 woensdag gesloten tussen 12.30-13.30 Het is heerlijk toeven in de tuin, die zo mooi is als je maar zelden ziet.

Aangename verrassing

Hans Wagenaar, 03-07-2017

Na eerst de goede en tijdelijke tentoonstelling 'de koe in de kunst' in het Gorcums museum (t/m 10 sept.a.s.) bezocht te hebben, zijn we gelukkig veel levende exemplaren tegengekomen tijdens deze tocht door een typisch Hollands polderlandschap. Ondanks dat deze GW over meestal verharde, rechte,maar wel rustige wegen voert, is er genoeg afwisseling door de fraaie vergezichten met veel bomen en bosjes op de achtergrond. Geen hoogspanningskabels, windmolens of flats te zien, wel ruimte, ruimte en nog eens ruimte! En dat zo dicht bij de Randstad!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Cafetaria Molenzicht

Schotdeuren 50

4241 BS Arkel

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info