Groene Wissel 2: Baarn 1

Paleis, Kroondomeinen en Kastelen

Groene Wissel Baarn 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Baarn

 • Startadres:

  station Baarn
  Stationsplein 66
  3743 KM Baarn

 • Coördinaten:

  52°12’29” N   5°16’55” E

Door het Baarnse Bos wandelt u naar en langs paleis Soestdijk. Daarna een lekkere wandeling door de voormalige Kroondomeinen. Langs het schitterende kasteel De Hooge Vuursche wandelt u het grote Landgoed Groeneveld in en zult u genieten van het prachtige park en fraaie kasteel. Wilt u deze wandeling met (uw) kinderen maken? Peter van Tilburg uit Zoetermeer heeft van deze wandeling een kinderfotopuzzeltocht gemaakt. Hier de link naar het worddocument: (kopiëren en plakken naar uw browser). http://www.nlwandel.nl/Bestanden/KinderfotopuzzeltochtBaarn.doc

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Prachtig

Lenie, 27-03-2019

Afgelopen zondag deze wandeling gemaakt. Uiteraard het paleis een bezoek gebracht (zo leuk om nu eens binnen te kijken)! Ook door de paleistuin gebanjerd. Het was een heerlijke wandeling door de Kroondomeinen en de tuin van landgoed Groeneveld. Deze wandeling ga ik zeker nog een keer doen in een ander jaargetijde.

Baarn: zeer tevreden dames

René van Doorn, 25-05-2018

Vorige week liep ik met drie dames deze klassieker uit de GW-collectie. De omstandigheden waren zomers: een strak blauwe lucht, behoorlijk warm met een fris licht windje. Ik loop deze route zo'n beetje ieder jaar, tot grote vreugde van mijn drie mede-wandelaarsters. De beide viervoetige dames zijn bij dit warme weer dol op de koelte van het bos. En met het wat statige Baarnse Bos, het ruige Paardenbos en het parkachtige landgoed Groeneveld worden ze op hun wenken bediend. Maar wat hen bovenal zeer bevalt is dat ze bijna overal los mogen lopen en naar hartenlust mogen rondsnuffelen in het uitbundige groen. En dat overkomt hen in Nederland zelden. Als kers op de wandeltaart zijn daar de kronkelige vijvers in het kasteelpark, waarin het op zo'n warme dag heerlijk plonzen is. De derde dame wandelt op twee voeten deze afwisselende en ook qua lengte zeer aangename boswandeling graag mee, maar is ook zeer gecharmeerd van de horeca-voorzieningen langs de route: Bij Vuur - halverwege de route - is het goed lunchen, rond theetijd is het op het voorplein van kasteel Groeneveld goed toeven en aan het eind is het aangenaam nazitten en -drinken bij De Generaal. Kortom: een route, waar ik - met dank aan de routemaker - jaarlijks eer mee inleg! De beschrijving van de route is dik voor elkaar, hoewel we deze zo onderhand aardig kunnen dromen. Maar hier blijkt maar weer eens hoe prettig het is als noodzakelijk geworden omleggingen spoorslags in de beschrijving worden verwerkt. Onveranderd een dikke aanrader voor mens en hond!

Baarnse Bos

Bart van der Schagt, 05-08-2017

In het Baarnse Bos zijn aan het begin van de route wat paden anders komen te liggen en is de routebeschrijving daarop aangepast.

Toon meer

Video

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eethuys-café De Generaal

Luitenant Generaal van Heutszlaan 5

3743 JL Baarn

Grand café Groeneveld

Groeneveld 2

3744 ML Baarn

Restaurant Vuur

Hilversumsestraatweg 4

3744 KC Baarn

Pannenkoekenboerderij De Wildenburg

Wildenburglaan 9

3744 MK Baarn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info