Groene Wissel 671: Bergharen

Landelijk boerenlandrondje

Groene Wissel Bergharen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Bergharen

 • Startadres:

  bushalte De Weem, Bergharen
  Dorpsstraat 51
  6617 AC Bergharen

 • Coördinaten:

  51°51’2” N   5°39’58” E

Super landelijk en vooral zeer afwisselend is dit rondje langs Bergharen. Zo landelijk zelfs dat u onderweg geen horeca tegenkomt, dat is er alleen op de heenweg aan de rand van het dorp en op de terugweg even voor het einde van de route. U kuiert over talrijke graswegen en -paden door boerenland, komt over leuke bospaadjes en beklimt een enkele (lage) berg. De stukjes asfaltweg tussendoor zijn doorgaans rustig. Het laatste deel is de kers op de wandeltaart: prachtige paden langs de Nieuwe Wetering, een brede waterloop met daarlangs een rijke natuur en geweldige uitzichten op het boerenland en de kerken van Bergharen. Het allerlaatste, wat minder aangename, stuk over een fietspad langs een drukke weg kunt u overslaan door wat eerder op de (zelfde) bus te stappen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Prachtige route, tip Guido handig

Gerda, 03-05-2020

Echt een prachtige route rond het mooie dorp Bergharen, langs weilanden, sloten en een brede vaart. De smalle sloot langs die vaart zit vol kikkers, moeite waard om even te kijken. De tip van Guido om niet het kanaal over te steken maar links het brugje over en zo naar de kerk te lopen, is heel handig (midden punt 3 routebeschrijving). Je komt dan langs een mooie rustige route terug bij het beginpunt.

Groene wissel Bergharen

Guido Verbrugghe, 13-02-2020

Tip: na ruim 1 km brugje links wel oversteken en dan op paadje richting Bergharen. Na een rechterbocht komt u voorbij aan een oud N.H. kerkje. Op een klinkerweg bereik je de dorpskom van Bergharen, waar je links naar het centrum loopt. Dit is weliswaar een kilometer korter, maar je vermijdt daarmee het vervelende stuk langs de drukke straat. Dit was mijn 102e groene wissel. Vooral het eerste deel was mooi!

Een boerenlandrondje

Josephine, 02-09-2018

Inderdaad een leuke boerenlandrondje, heel landelijk met mooie variaties in dit landschap. Over de routebeschrijving heb ik niets toe te voegen, het klopt allemaal. Met dank aan de routemaker.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Tolbrug

Stompendijk 9

6617 KH Bergharen

De Forel

Dorpsstraat 39

6617 AB Bergharen

Snackpoint Hill's Bergharen

Stompendijk 9

6617KH Bergharen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info