Groene Wissel 342: Cadier en Keer

Grotten van het Savelsbos

Groene Wissel Cadier en Keer
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Cadier en Keer

 • Startadres:

  bushalte Vendelstraat, Cadier en Keer
  Rijksweg / N278
  Cadier en Keer

 • Coördinaten:

  50°49’34” N   5°46’7” E

Heeft u de NS-wandeling Savelsbos weleens gelopen, dan bent u er niet langs gekomen: de vele grotten in het noordelijk deel van dat Savelsbos, waar het ook nog eens veel rustiger wandelen is. Na de bebouwing van het Zuid-Limburgse dorp Cadier en Keer (met gezellige Limburgse horeca) wandelt u spoedig over een landweg en een graspad het noordelijk deel van het Savelsbos in en begint uw spannende ontdekkingsreis langs de vele grotten. Eerst passeert u de grotten in de Riesenberg en daarna drie oude kalksteengroeves (waarvan de laatste die van de Trichterberg is, bent u een klauteraar, dan kunt u daar zelfs een enkele grot in). Na de Henkeput (vermoedelijk een prehistorische kalksteenmijn) wandelt u langs de ingang van (en zelfs over) een prehistorische vuursteenmijn. Na deze onvergetelijke boswandeling wandelt u over gras- en landwegen naar en door het Limburgse dorpje Eckelrade (daar is helaas geen horeca!) waar u van de prachtige vakwerkhuizen en -boerderijen geniet. Daarna kuiert u over enkele graswegen en -paden door een lieflijk glooiend, rustgevend akkerlandschap en nog een enkele holleweg weer naar de bushalte in Cadier en Keer. Vanwege de flinke beklimmingen en het een enkele keer verlaten van gebaande paden en wegen is een uitstekende wandelconditie en een wat sportieve / avontuurlijke instelling in uw voordeel. Tenzij u van de route afwijkt naar Sint Geertruid, komt u na Cadier en Keer onderweg geen horeca meer tegen. Om u in het bos mislopingen te besparen worden de richtingveranderingen en paden gedetailleerd beschreven.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Johan van Pelt

Bart van der Schagt, 18-08-2019

Johan, bedankt voor je aanbod, maar is niet meer nodig. Ik ben zaterdag jl ter plekke de route gaan repareren. Je gaat nu na het eerste draaihekje RA over een weilandpad en komt iets verderop weer uit op de route.

Reactie op Bart

Johan van Pelt, 18-08-2019

Hoi Bart, Hier heb ik aan gedacht hoor. We zijn alleen lang aan het lopen geweest voordat we de route weer hadden. Ik kon 's avonds thuis de route niet meer reproduceren, zeker niet meer via woorden. Ik zou voor degene die de route aan moet passen op het kaartje de route kunnen intekenen. Zou ik op de mail kunnen zetten.

Reactie op Johan van Pelt

Bart van der Schagt, 16-08-2019

Bedankt voor het bericht. Wil je voortaan hier melden hoe je bent gelopen om weer vlot op de route te komen? Dan hebben wandelaars na jou en ik daar ook wat aan. Nu kan ik hier niets mee. Alvast bedankt voor de moeite!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café D'n Auwen Toewn

Kerkstraat 125

6267 EC Cadier en Keer

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info