Groene Wissel 190: Deventer

Stad, uiterwaarden en Randerbos

Groene Wissel Deventer
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Deventer

 • Startadres:

  station Deventer
  Stationsplein 5
  7411 HB Deventer

 • Coördinaten:

  52°15’24” N   6°9’39” E

Na een stukje door het Rijsterborgherpark wandelt u door het oude centrum (met het fraaie stadhuis en de imposante Lebuinuskerk) naar de IJssel. Eerst over de boulevard en later enkele kilometers over de landwegen van de Stobbenwaarden kuiert u naar en door het Randerbos. Via de gezellige dorpsstraat van Diepenveen (met een koffiestop), de Deventer groenstroken en de parken Klinkenbeltskolk en Het Nieuwe Plantsoen wandelt u weer naar het station. Met extreem hoge waterstanden kunt u deze wandeling niet maken.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Zeer afwisselende wandeling

Henk, 16-05-2017

Afgelopen zondag 14 mei 2017 liep ik de Groene Wissel Deventer Stad, Uiterwaarden en Randerbos. Een zeer afwisselende wandeling. Op zondagmorgen de rust van de stad genietend en vervolgens de boulevard langs de IJssel. Na de IJsselbrug het pad direct langs de Ijsssel door de uiterwaard gevolgd. Erg prettig om te lopen. Er ware zware luchten te zien, het was een beetje broeig, maar gelukkig bleef het droog. Het poldergebied 'De Stobbenwaarden' is vooral in dit jaargetijde erg mooi. Fluitekruid, Dotterbloemen een strook met bloeiend Koolzaad brengt veel kleur in het landschap. Veel vogels en vee in de weilanden. Al met al een afwisselende interessante wandeling. Ook het vervolg door het Randerbos was een afwisselende tocht over de oever van een behoorlijke bos-sloot.

Routebeschrijving bijgewerkt

Bart van der Schagt, 11-04-2015

De routebeschrijving is bijgewerkt en weer helemaal up-to-date.

Deel van de route afgesloten

Ineke van Sloten, 16-10-2014

Gisteren een mooie wandeling gemaakt, maar bij ount 2 liepen we vast. 'Na flink wat bochten op de 1e brede landweg....R'. Helaas is dit gebied afgesloten met grote hekken en waarschuwingsborden. Je moet dan teruglopen naar de grote weg en LA over het dijkje lopen en dan na een paar 100 meter de route weer oppakken bij 'drukke weg voor de 3e keer oversteken'. Dit is duidelijk te vinden. Verder klopt de route prima.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boerderijwinkel rustpunt 't Grutterink

Schapenzandweg 2

7431 PZ Diepenveen

Brasserie Zonnig

Dorpsstraat 8

7431 CK Diepenveen

Hotel Gaia

Schapenzandweg 3

7431 PZ Diepenveen

Restaurant De Roetertshof

Kerkplein 6 - 7

7431 EE Diepenveen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info