Groene Wissel 54: Dieren

Zes Veluwse Bergen

Groene Wissel Dieren
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Dieren

 • Startadres:

  station Dieren
  Stationsplein 5
  6953 AA Dieren

 • Coördinaten:

  52°2’38” N   6°6’11” E

U wandelt langs bos- en akkerranden, komt langs de befaamde Carolinahoeve (waar ze uitstekende pannenkoeken serveren!) en gaat daarna extreem stille bossen in. Onderweg wandelt u langs en over maar liefst zes bergen: de My Ladyberg, de Prins Willemberg, de Wevers- en Vossenbergen, de Geitenberg en tot slot de Carolinaberg. Deze wandeling is bij uitstek geschikt voor rust- en stiltezoekers; zelfs op een mooie, elders drukke zondagmiddag komt u over grote delen van deze wandeling zelden iemand tegen... behoudens misschien wat wilde zwijnen en reeën... Oh ja; er zit heel af en toe een flinke klim in deze wandeling.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Saskia janssen

Bart van der Schagt, 10-06-2019

Inderdaad, je moet dat hekje door en RD.

Route lijkt niet duidelijk

Saskia janssen, 10-06-2019

Een prachtige wandeling, helaas zijn we bij punt 5 bij de volgende passage 'het spoor bijster geworden': 'Loop deze bosweg (zo'n 500m) uit, onderweg op kruisingen RD (en een afrastering met op hoek daarvan hekje waar u doorheen kunt). Aan het einde RA; wat vage bosweg. Na 100m op de omgekeerde Y-splitsing scherp LA. Na 200m, kort na een heuvel-tje, op 'ronde' Y-splitsing rechts aanhou-den. U wandelt nu in gebied van Geiten-berg.' We hebben 'hekje waar u doorheen KUNT' opgevat als een hekje waar we NIET doorheen moesten. Bij dat hekje zijn RA gegaan en geprobeerd de route te volgen, dat is niet gelukt. Hadden wel door het hekje moeten gaan en de weg vervolgens RD moeten vervolgen?

Routebeschrijving

Bart van der Schagt, 06-05-2017

De routebeschrijving is n.a.v. reacties van Kees en Margot op dat punt nu een stuk duidelijker. Beiden bedankt voor het melden!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Het Schilderij

Harderwijkerweg 3

6952 AB Dieren

Pannenkoekenhuis Carolinahoeve

Carolinahoeve 1

6994 JB De Steeg

Restaurant De Peerdestal

Zutphensestraatweg 50

6955 AK Ellecom

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info