Groene Wissel 230: Dronryp (Dronrijp)

De Hilaerdermieden

Groene Wissel Dronryp (Dronrijp)
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Dronryp

 • Startadres:

  station Dronryp
  Hatzum
  9035 VK Dronrijp

 • Coördinaten:

  53°10’40” N   5°38’5” E

Na het gezellige Friese dorp Dronryp wandelt u enkele kilometers door de Dronrijperzuiderpolder en langs het Van Harinxmakanaal naar het prachtige terpdorp Deinum. Na het rondje om de schitterende en markante terpkerk gaat u door de polders op weg naar het dorpje Blessum met eveneens een prachtig kerkje, haal de sleutel bij de buren en u kunt deze van binnen bekijken! Daarna begint voor de vogelliefhebber een echt feest: niet alleen er doorheen wandelend, maar ook vanuit de riante vogelkijkhut geniet u in de Hilaerdermieden van het rijke vogelleven. Vooral in het voorjaar ziet u daar veel de grutto, tureluur, scholekster en wulp. Over een paar rustige plattelands asfaltwegjes wandelt u door de buurtschappen Hoptille en Rewert naar het station. Halverwege is er even voor Deinum horeca; CR It Holt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

De route is aangepast...

Bart van der Schagt, 05-03-2015

... en kan weer gelopen worden

GW's Deinum en Dronrijp (Fr)

Bart van der Schagt, 03-03-2015

Vanwege de sloop van enkele viaducten rond Leeuwarden zijn de GW's Deinum en Dronrijp niet volgens de routebeschrijving te lopen en daarom een poosje van internet afgesloten.

Wind en zon

Heleen de roode, 03-06-2012

we hebben zaterdag 2 juni 2012 deze route gelopen. In dronrijp was kermis dus het plaatsje goed bezichtigen was moeilijk. Leuke botenkijken op een bankje langs het van Harinxmakanaal en door alleraardigste terpdorpen gewandeld. veel wind en veel zon, gevolg rood hoofd dus neem een windbestendig hoofddeksel mee is mijn advies. de smalle weg is niet zo autoluw als er beschreven wordt maar misschien komt dat wegens een afsluiting elders in de omgeving. Leuke kerkepaadjes door de weilanden met veel weidevogels in de lucht en op het land. Horeca is er vlak bij het station in dronrijp restaurant was/is in de middag open. die morgen was alles nog dicht helaas. verder zijn er op de route voldoende bankjes waar je de meegebrachte etensware en drinken kan nuttigen. de route is zoals de meeste groene wisselwandelingen duidelijk en goed beschreven.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

It Holt

It Holt 6

9033 WH Deinum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info