Groene Wissel 124: Ede Centrum

Edese Bos en Heide

Groene Wissel Ede Centrum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Ede

 • Startadres:

  station Ede Centrum
  Museumplein 5
  6711 NA Ede

 • Coördinaten:

  52°2’34” N   5°40’5” E

U maakt een prachtige afwisselende wandeling door het Edese Bos en over de uitgestrekte Edese Heide. Daar wandelt u langs een paar grafheuvels en zult u genieten van de vergezichten. De inwendige mens kunt u niet alleen halverwege maar ook vooraf in het gezellige centrum van Ede versterken. Op doordeweekse dagen kan er boven de Edese Heide weleens met helikopters gevlogen worden. Op mooie weekenddagen kan het 's middags wat druk zijn, dus ga dan voor uw rust lekker op tijd aan de wandel!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

GW Ede-centrum

Brendan Sheedy, 24-02-2020

Afgelopen zaterdag heb ik met veel plezier (en veel wind) deze wandeling gedaan. Een mooie wandeling. Hoewel dit geen invloed heeft op het goed kunnen volgen van de route, is het mogelijk handig om enkele veranderingen op de route aan te passen in de beschrijving. In kolom 1, Rest Vroeger is 'Rest. Stam' geworden. In kolom 4, 2e regel:- bovenaan is het bankje er niet meer. Ik blijf wel plezier beleven aan de prachtige en gevarieerde Groene Wissels. Waarvoor dank! Brendan Sheedy

Extra rondje

Lonesome Sparrow, 16-06-2019

Extra rondje van 3,1 km door en langs het Kreelse Zand (vroeger zand, nu bos) en over een vlonderpad langs de Kreelse Plas: In het 3e blok van de Groene Wissel ga je 2 keer LA een zandweg met fietspad op. De 2e keer is dat bij een picknicktafel. Hier begint het extra rondje. Ga nog bij de picknicktafel schuin LA, meteen weer LA het bos in en meteen RD tussen F en G door. Op driesprong LA. Op viersprong RD. Negeer smallere zijpaden. Op driesprong RD langs paal met SB1. Op driesprong met nog een paal met SB1 RD langs betonnen paal met I. Op driesprong met rechts open bos RD. Even daarna RA langs nog een betonnen paal met I. Rechts van je weer dat open bos. Na 100 m schuin RA, smaller, grassig pad. Eerst weer rechts van je dat open bos. Aan het eind LA en meteen RA, smal pad. Na 100 m kom je op een viersprong met voor je een poel. RD is helaas verboden toegang volgens bord op boom. Dan maar LA. Aan het eind LA. Aan het eind RA, langs slagboom. Aan het eind LA over of langs wildrooster en meteen RA. Direct na bocht naar rechts RA vlonderpad op. Bij bank aan de Kreelse Plas RA. Na de brug aan het eind van het vlonderpad LA, zandweg. Vlak voor de heide RA, zandweg langs (niet door) de bosrand. Op driesprong LA, verder langs de bosrand. Aan het eind LA en de Groene Wissel weer volgen.

Reactie op Karin Kok

Bart van der Schagt, 07-09-2017

Wat jammer nou dat het met Karin bij 2 paaltjes is misgegaan. Die paaltjes zijn slechts aanwijzingen, zonder dat (ze kunnen verdwenen zijn) moet je de route ook goed kunnen volgen. In zo'n geval op het kaartje kijken helpt ook vaak.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Steakhouse Amadeus

Wekeromseweg 1

6718 SC Ede

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info