Groene Wissel 362: Eibergen

Mallemse Es en de Berkel

Groene Wissel Eibergen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Eibergen

 • Startadres:

  bushalte Garage Grooters, Eibergen
  Burgemeester Wilhelmweg
  Eibergen

 • Coördinaten:

  52°6’3” N   6°39’12” E

Na het centrum en een park wandelt u de Berkel over en maakt over rustige binnendoorasfaltwegjes, een halfverhard fietspad, bospaden en bomenrijke landwegen een afwisselende wandeling over de Mallemse Es. Daarna kuiert u door de bossen en velden van het prachtige Landgoed Het Lankheet en over een enkel graspad langs een tocht (watergang) naar de Berkel. Met de twee kilometer die u daar langs wandelt komt u langs de oude Mallemse Watermolen, waar (op Eibergen na) bijna aan het einde van deze wandelroute de enige horeca is.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Niet echt voor rustzoekers

Jaap, 24-09-2016

Vandaag met prachtig weer gelopen. Eerste helft vonden wij onrustig; N18 is steeds goed hoorbaar, net als de sportvelden (zal op een doordeweekse dag wel anders zijn). Naar onze smaak ook veel verharding. Tweede helft was beter; leuk terras bij de molen

Reactie opJoost Tervoort

Bart van der Schagt, 27-09-2015

Joost, bedankt voor het melden. Ik heb de routebeschrijving aangepast.

Aanvulling op beschrijving

Joost Tervoort, 24-09-2015

Dag, Vandaag, 24 september 2015 deze mooie wandeling gelopen. Erg afwisselend, soms over landwegen, dan weer door bossen of over de dijk langs de Berkel. Een correctie: tussen punt 2 en 3 is bij de ongelijke kruising geen bordje 'Privéterrein' meer. Er staat alleen verscholen achter bomen nog een betonnen paal. En een suggestie: Wij liepen fout bij het begin van punt 3 bij de graslandhoek. Er lopen namelijk twee paden scherp RA en bedoeld is het pad dat niet langs het grasland loopt. Overigens, mijn hartelijke dank voor de maker. We hebben al veel van ' zijn wandelingen' gelopen en genieten steeds met volle teugen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Uitspanning Het Muldershuis

Mallumse Molenweg 114

7152 AV Eibergen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info