Groene Wissel 464: Enschede 2

Roombeek, Ledeboerpark en Oude Markt

Groene Wissel Enschede 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Enschede

 • Startadres:

  station Enschede
  Stationsplein 33
  7511 JD Enschede

 • Coördinaten:

  52°13’20” N   6°53’28” E

U weet vast nog wel wat er in 2000 in Enschede heeft plaatsgevonden: een complete wijk (Roombeek, vernoemd naar de gelijknamige beek) werd door de vuurwerkramp compleet van de kaart geveegd. U wandelt een flink stuk door die wederopgebouwde wijk. Na een leuk stadsbosje kuiert u door rustige woonwijken, met onderweg kleine parkjes en een graspaadje langs een beekje, naar het enorme Landschapspark Abraham Ledeboerpark. Daar wandelt u over prachtige paden langs de Roombeek en kunt onderweg het knusse Bezoekerscentrum bezoeken. Na het Park van Lochemsbleek en het G.J. van Heekpark kunt u vlot op de trein stappen of de route door het architectonisch interessante centrum van Enschede afmaken.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Gerrit-Jan

Bart van der Schagt, 30-10-2018

Foutje, bedankt! Staat er nu goed op.

Hier mag de hond echt niet loslopen

Gerrit-Jan, 30-10-2018

Ik zoek een wandeling waar de oppashond los mag lopen. Bij deze wandeling mag dat echt niet want aanlijngebod te 053. Op wzp komt deze echter wel naar voren zo.

Een beetje een tegenvaller

Anko en Mien, 19-08-2017

Al heel wat groene wissels onder onze voeten laten gaan en zo ook deze wandeling door/rondom Enschede. Het viel ons tegen..... De route was goed omschreven, al is de hangbrug helemaal stuk en afgesloten, dus andere optie kiezen zoals omschreven voor diegenen die de brug niet zien zitten. Maar echte hoogtepunten waren er niet. Weinig interessants onderweg te zien en toen ging het ons langzaamaan vervelen. Je verwacht meer te zien, meer natuurschoon, meer bijzondere gebouwen oid. Dit mistten we in deze wandeling. Het park was nog wel leuk stuk in de route maar verder kon het ons helaas niet zo boeien. Natuurlijk is dit niet de schuld van de routemaker!! Wellicht vinden anderen dit wel weer de moeite waard. Maar voor ons staat deze route in het rijtje groene wissels ergens onderaan..........

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info