Groene Wissel 553: Glanerbrug

Beken in de Grensstreek

Groene Wissel Glanerbrug
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Glanerbrug

 • Startadres:

  station Enschede Glanerbrug
  Kerkstraat 70
  7532 AV Enschede

 • Coördinaten:

  52°13’7” N   6°58’25” E

Vanuit de trein duikt u gelijk het groen van Glanerbrug in; langs de rand van een sportpark en door een groenstrook wandelt u vrij vlot langs de Glanerbeek, gevolgd door een romantisch park. Na een minder aangename stuk langs een drukke weg Duitsland in gaat het wandelfeest door dit rustieke deel van Twente pas goed beginnen. Over rustige binnendoorwegen, menig landweg en leuke paadjes doorklieft u het liefelijk Twents landschap met daarin prachtige boerderijen. Regelmatig kuiert u langs en door bosranden en halverwege de wandelroute een flink stuk over graslandranden door de Lindermaten, een prachtig graslandreservaat. U krijgt ook de nodige beken in deze grensstreek te zien: de Glanerbeek, de door een bos meanderende Elsbeek (waar u een stukje langs struint), de Hoge Boekelerbeek en de Bultsbeek. Het laatste deel komt door landgoed Hooge Boekel, daar wandelt u door een dicht majestueus naaldbos naar het kasteel en de tuin van dit landgoed. Uiteraard maakt u door die prachtige tuin naar eigen inzicht even een leuke rondwandeling. Door landelijk gebied wandelt u weer naar het station. Halverwege deze route struint u door de Lindermaten; na een langdurige regenperiode kan het daar soppig zijn, dus trek dan hoge, waterdichte schoenen aan. Deze wandelroute komt niet langs de horeca van Glanerbrug, heeft u daar behoefte aan, ver van de route af is dat niet. Onderweg komt u niets tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Route aangepast en verbeterd

Bart van der Schagt, 01-05-2017

Met de nattigheid door de Lindermaten valt het tegenwoordig wel mee: er is sinds kort dwars door dit gebied een wat hoger gelegen graspad aangelegd. De hierna volgende bijna 1 km lange asfaltweg is uit de route gehaald, je kuiert nu over een even lang grassig en superstil bosrandpaadje.

Aan blijven modderen

Bart van der Schagt, 08-05-2016

Inderdaad, na een (zeer) natte periode is het in dat stukje wat ruige natuur soppen geblazen. Dus schoenen uit, broekspijpen omhoog of het alternatief van Wim Brouwer hieronder volgen. Wim, bedankt voor je reactie en de omlooptip!

Aan modderen

Wim Brouwer, 08-05-2016

Op 05052016 deze route gelopen.

Een prachtige route, alleen jammer dat bij .4 'bij een groot landhek met opdruk linksaf' beter rechtdoor kan lopen. Na het 2e overstapje word de modder steeds dieper, tot over de enkels!! Daarom kan men beter de zandweg uitlopen en voor de voorrangsweg linksaf en na een paar honderd meter weer links (Lindematenweg). Men pakt dan de route weer op bij .5 ..'Aan het einde op de asfaltweg rechtsaf'... Helaas na kasteel Boekel rechtsaf in .6'.. en daarna op het asfaltwegje RA. Na

200m, op de hoek van het bos links van u LA de balk over' .. komt men weer in de modder terecht, zowel op het paadje als in het weiland. Alternatief is om op het asfaltweggetje linksaf te gaan tot de kruising (Glanebruggeweg met horeca) tot de volgende kruising (Hogeveldweg) hier rechts. Vlak voor de witte hekken linksaf, een smal pad door een houtwal. Hier kan me de route dan weer volgen vanaf .6 ..'aan het einde voor de asfaltweg,' -met voor u nieuw industrieterrein !! -

Hopelijk gaan de betreffende instanties wat doen aan de terreingesteldheid want voor de rest was het een prachtige route!!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info