Groene Wissel 472: Goes 2

Oostsingel, Valckeslot en Binnenstad

Groene Wissel Goes 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  7 km

 • Startplaats:

  Goes

 • Startadres:

  station Goes
  Stationsplein 2
  4461 HP Goes

 • Coördinaten:

  51°29’56” N   3°53’25” E

Na de prachtige wandelpaden langs de Oostsingel wandelt u door een rustige groene woonwijk naar park Valckeslot waar u over leuke slingerpaadjes en romantische brugjes naar en door het volgende prachtige park (De Hollandse Hoeve) kuiert. Langs de oude haven en langs de rand van de oude binnenstad gaat u op weg naar een bijna cirkelvormige woonwijk waarvan de lange tuinen in een stervorm naar het midden leiden, daar wandelt u over tegelpaadjes dwars doorheen. Langs de Westsingel, de imposante Maria Magdalenakerk, door de Schuttershof, over de Grote Markt en door een paar gezellige winkelstraten wandelt u weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Leuke wandeling

Bianca Verheulen - van Osta, 11-12-2018

Leuke afwisselende wandeling. Nooit eerder door zulke leuke smalle steegjes gelopen.

Goes groenewisselwandeling Valckeslot

Bernardus Tabbernee, 13-10-2015

Vandaag 13 Oktober 2015 deze bijzonder prachtige wandeling gelopen , hulde aan de personen die deze bedacht en uitgezet hebben want al is hij soms wat ingewikkeld met al die bruggetjes als je maar goed leest kan er niets fout gaan. Jeanne en Bernardus Tabbernee Rotterdam Zevenkamp

Goes: een onverwacht genoegen

René van Doorn, 09-04-2015

Met een stevig lang wandelweekend in Duitsland nog in de benen gisteren gekozen voor een kortere stadswissel. Aangezien de dikke mist waarin Nederland zich een groot deel van de dag hulde in Zeeland het eerst opgetrokken zou zijn ging de reis naar Goes. Benieuwd naar wat dit (ons geheel onbekende) stadje in Zuid-Beveland voor de wandelende mens in petto had. En dat viel bepaald niet tegen: wat een aardig stadje en wat een smakelijke rondgang erdoorheen! Natuurlijk helpt het als de mist kort voor je in Goes de trein uitrolt opeens oplost en je onder een blauwe hemel en met aangenaam lenteweer het plaatje kunt binnenvallen. Maar wat volgt is alleraardigst; een echte VAW-wandeling: groene singels, een kleine binnenstad met tal van monumentale panden, een (ontbolsterend) stadspark, een aan het stadshart grenzende oude haven, een zeer aanwezige Grote Kerk, een divers aanbod aan winkeltjes, veelal gevestigd in historische panden, oude poortjes, een enkel éénpersoons-steegje (vaste prik) en wat vriendelijke woonwijkjes. Kortom: Van Alles Wat. En met dit weer was het bepaald geen straf neer te ploffen op één van de terrassen aan de drukke Grote Markt. De gans is in Goes alom aanwezig. Het stadje heeft een groot aantal witte jongens en meiden ingehuurd om gakkend over de singels te waggelen. Verder kom je het dier tegen in het stadswapen en op diverse gevels. De route geeft een goed beeld van dit leuke stadje; de beschrijving is als vanouds dik voor mekaar. Sta ons toe een klein minnetje te plaatsen: het stationsgebied is zo'n leuk plaatsje onwaardig.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info