Groene Wissel 526: Griendtsveen

Nonnenpad en Deurnse Peel

Groene Wissel Griendtsveen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Griendtsveen

 • Startadres:

  bushalte kerk, Griendtsveen
  Helenaveenseweg
  Griendtsveen

 • Coördinaten:

  51°26’36” N   5°53’46” E

Let op: deze route kan niet worden gelopen tijdens het vogelbroedseizoen (15 maart tot 15 juli).Na schaftlokaal De Morgenstond wandelt u al snel over het slingerende hoog gelegen Nonnenpad dwars door een stuk van de Deurnse Peel. Daarna volgt een schitterend, maar liefst vijf kilometer lang smal graspad langs het Kanaal van Deurne. Na een flink stuk fietspad langs een drukke weg en een verhard boerenweggetje gaat u de intense stilte van het enorme Peelgebied ervaren. Over graspaden en lage veendijkjes wandelt u daar dwars doorheen en geniet onderweg van de schoonheid, de rijke flora en het bedrijvige insectenleven van dit schitterende moerasgebied. Daarna kuiert u een stuk door de Mariapeel en na 1½ kilometer asfaltweg over menig graspad door het Driehonderbunderbos. Langs talrijke vaarten, menig ophaalbrugje en meerdere authentieke zandwegen door Griendtsveen wandelt u weer naar de buurtbushalte. Ga 's zomers niet te bloot op pad want onderweg liggen vele kleine loedertjes op een lekker bloeddrankje te wachten, neem ook wat mee om u daartegen te beschermen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

GW Griendtsveen

Lucie de Bruin, 11-06-2018

Hallo, als ik op Wandelzoekpagina naar deze wandeling zoek vind ik hem niet meer. Wel als ik rechtstreeks zoek via Google. Bestaat de wandeling nog wel (gezien de veranderingen in de Deurnse Peel)? Bedankt!

Flinke routewijziging en verbetering

Bart van der Schagt, 19-08-2016

Een groot deel van de Deurnse Peel is onlangs voor wandelaars afgesloten. De route heb ik daarom een flink stuk moeten verleggen, met als geluk bij een ongeluk is de route fraaier geworden: door een moerasbos over lage veendijkjes en een stuk door de Mariapeel. Ook is er nu onderweg horeca op ongeveer 2/3 van de route.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Herberg de Morgenstond

St. Barbarastraat 35

5766 PC Griendtsveen

Hoeve Willem III

Soemeersingel 127

5759 RD Helenaveen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info