Groene Wissel 55: Hilversum Sportpark

Pannenkoekendorp Lage Vuursche

Groene Wissel Hilversum Sportpark
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Hilversum

 • Startadres:

  station Hilversum Sportpark
  Soestdijkerstraatweg 33
  1213 XA Hilversum

 • Coördinaten:

  52°12’43” N   5°12’0” E

Na de prachtige wandeling door het Cronebos en de bossen van het Goois Natuurreservaat heeft u in het dorpje Lage Vuursche de keuze uit maar liefst vijf pannenkoekenrestaurants. Na de smullerij aldaar wacht u een bosrijke wandeling door o.a. het Maartensdijkse Bos en Laapersbos, -veld en -heide. Terug bij het station kunt u naar eigen inzicht nog een ommetje maken door het Laaperspark. Op een mooie zondagmiddag kan het heel druk zijn in Lage Vuursche, zelfs een tafeltje vinden wordt dan moeilijk, dus ga dan tijdig op pad!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heerlijke herfstwandeling

Alette Westening, 05-11-2018

gisteren deze mooie wandeling gelopen, heerlijk door het herfstig bos. Ook een idee om 'm andersom te lopen, dan heb je de break op 9 km. Vind ik zelf altijd het prettigst. Na de heksenketel die Lage Vuursche nou eenmaal is was het weer heerlijk het stille bos in te duiken. Verrassend de strook westelijk van de spoorlijn!

Fijne combinatiewandeling van Hilversum naar Den Dolder

Ben Tetteroo, 30-04-2018

Op 20 maart 2018 met prachtig wandelweer ongeveer de eerste helft van de wandeling (Groene Wissel 55) gedaan. Bij Lage Vuursche een overstap gemaakt op de Groene Wissel Den Dolder. Ook al zo'n mooie wandeling. Omdat GW 55 tijdelijk gesloten is, kon ik de routebeschrijving niet downloaden. Wij lieten ons daarom leiden door de GPS-track, en dat was geen probleem. Overigens een prima actie om de wandeling tijdelijk te "sluiten" omdat er een brug buiten gebruik was en is. Zo word je als wandelaar niet verrast.

Onoplettendheid

Adri Timp, 20-05-2017

Hoi Bart, Dank voor je reactie. Joh, dat van die forse afwijkingen heb ik me nooit ook maar een moment gerealiseerd. Goed om te weten. En ja, onoplettendheid speelt zeer zeker: met zo'n wandeling ben je (= ik) met je gedachten vaak bij andere zajen (of juist helemaal nergens bij). En om dan het juiste pad weer te vinden in een bos valt niet mee... Maar dat geeft ook niet. Adri

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Lage Vuursche

Dorpsstraat 2

3749 AD Lage Vuursche

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info