Groene Wissel 176: Hoek van Holland-Haven

Duinen, strand en pier

Groene Wissel Hoek van Holland-Haven
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  6 km

 • Startplaats:

  Hoek van Holland

 • Startadres:

  metrostation Hoek van Holland haven
  Stationsweg 1
  3151 HR Hoek van Holland

 • Coördinaten:

  51°58’31” N   4°7’40” E

Na het leuke centrum wandelt u over fraaie slingerpaden door beboste duinen naar de meer open, natte duinvalleien van natuurgebied de Kapittelduinen met daar een paar prachtige paden door dicht duindoornstruweel. Wandelend over het strand aanschouwt u het drukke scheepvaartverkeer op de Nieuwe Waterweg. Over de pier daarvan en langs de Hoekse haven begeeft u zich weer naar het station. Een leuke, korte wandeling die zich goed laat combineren met een paar uurtjes strandleven. Ongeveer halverwege kunt u de wandeling met 2km verlengen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Okt-april ook met hond te doen

Lara Loopt, 30-12-2019

In de winter is deze tocht ook heel goed met hond te doen. Sterker nog, hij kan bijna overal los lopen. In de zomer mogen ze overdag niet op het strand. Tocht is makkelijk uit te breiden door het voetpad door de duinen noordwaarts te lopen naar een volgende strand afslag en over strand terug. Wij liepen tot Slag Vlugtenberg, dat was 12 km. Veel afwisseling. Strand, duinen, scheepvaart, haven, Hoekse bos. Mooi tochtje.

Metro

Martha van den Heerik, 23-07-2019

De metro rijdt nog steeds niet tussen Rotterdam en Hoek van Holland. Nog steeds vervangend busvervoer. Metrostation Hoek van Holland Haven is nog in aanbouw. De bus stopt hier wel. Planning start metro is nu 30-9-2019.....

Reactie op Ellen van O

Bart van der Schagt, 13-02-2019

In de duinen zijn enkele paden verdwenen, maar met de gps-track kun je de route goed lopen. Wel zul je door die verdwenen paden af en toe 'in het wild' door de duinen moeten struinen. Veel wandelplezier!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info