Groene Wissel 570: Hollandsche Rading 3

Pannenkoekroute de Paddestoel

Groene Wissel Hollandsche Rading 3
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  6 km

 • Startplaats:

  Hollandsche Rading

 • Startadres:

  station Hollandsche Rading
  Vuurse Dreef 14
  3739 KT Hollandsche Rading

 • Coördinaten:

  52°10’41” N   5°10’45” E

Op de grens van Noord-Holland en Utrecht kuiert u door het Erfgooierbos en Maartendijkse Bos over de Hengstenberg en de Bosberg naar het supergezellige (pannenkoeken)restaurant De Paddestoel. Daarna volgen stille wandelpaden door afwisselende bostypen en wat spannende eenpersoons slingerpaadjes door weer die twee bossen. Na het nemen van de 'Hengstenberg' bent u vlot bij het station, waar het altijd goed toeven is bij Perron Peet: een leuke lunchroom met biologische en streekproducten.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Stil, grijs, mooi!

Aad van Nieuwkerk, 01-12-2020

Op een grijze maandagochtend, 30 november 2020, deze mooie wandeling gemaakt. Heerlijk stil (afgezien van de onvermijdelijke snelwegdreun in de verte): één meneer gezien die zijn hond uitliet, en verder... helemaal niemand! In het begraasde gedeelte kwamen me drie uit de kluiten gewassen stieren tegemoet, daar ben ik conform de instructies op de bordjes maar met een hele grote boog omheen gelopen ;-) Het paadje langs het spoor (aan het eind van de wandeling) was nog steeds afgesloten, zo te zien aan het stevige ijzerdraad is dat helaas niet tijdelijk.

Goede corona-proof wandeling

Benita van der Jagt, 30-11-2020

Zondag 29 november hebben we deze route gelopen. De P&R bij station Hollandsche Rading was zo goed als vol, net als de parkeerplaats onder het viaduct en aan het begin van de wandeling. Maar.......eenmaal aan de wandel kwamen we wel anderen tegen, maar geen hordes. Op aanraden van Monique (hieronder) hebben we het einde anders gelopen. Na paal, 45 en paal 46 ga je door het klaphekje en loopt dan rechtdoor (langs paaltje met 18 erop). Dat pad loop je gewoon uit en dan blijkt het het beginpad te zijn. Het officiële einde was nog steeds afgesloten. Fijne boswandeling, maar wel veel geluid van laag overvliegende sportvliegtuigjes.

Mooie korte wandeling maar aanpassing nodig

Monique Broxterman, 26-11-2020

Gisteren op een zonnige woensdag deze wandeling gelopen. Best wel bekend gebied voor mij maar toch weer nieuwe paadjes gelopen. En heerlijk To-Go capuccino gedronken bij Restaurant de Paddestoel. Alleen bij het einde een kleine tegenvaller. Bij punt 5 het laatste stukje van de route als je over de brug over de snelweg bent 'Al na 5 m na de brug LA pad in tussen spoor en hek' Dit pad is nu afgesloten met stevig ijzerdraad en rode linten en niet meer toegankelijk. Doorlopen, over het fietspad, (heb ik eerst gedaan) heeft ook niet veel zin omdat er geen mogelijkheid komt om LA te slaan. Eerst een lang hekwerk en daarna wel open bos maar geen pad en de weg waar je dan uitkomt is afgesloten ook met een hekwerk. optie is rechtdoor bos in voor de brug en niet de brug over, of na brug RA, mag wel, naar station H:sum Sportpark lopen (heb ik gedaan) dan wordt de route wel 2 km langer denk ik. Veel plezier met de wandeling.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

Perron Peet

Vuurse Dreef 20

3739 KT Hollandsche Rading

Restaurant de Paddestoel

Vuurse Dreef 180

3739 KW Hollandsche Rading

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info