Groene Wissel 461: Hoorn NH 2

Stadswal, Julianapark, Markermeer en oude Stad

Groene Wissel Hoorn NH 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  7 km

 • Startplaats:

  Hoorn (NH)

 • Startadres:

  station Hoorn
  Stationsplein 1
  1621 HX Hoorn

 • Coördinaten:

  52°38’41” N   5°3’16” E

Wat zult u genieten van de zeer afwisselende wandeling door de historische binnenstad. Voordat u daar bent kuiert u eerst door het vele groen dan Hoorn de wandelaar te bieden heeft: vanuit de trein is dat gelijk het Noorderplantsoen, daarna de stadswal met onderweg de Kruittoren en de historische Oosterpoort, het Oosterplantsoen en vervolgens het Julianapark. Langs dat park wandelt u een dikke kilometer langs het Markermeer en duikt dan de oude binnenstad in. Zigzaggend gaat de wandeling langs meerdere havens, de Kaaspakhuizen, enkele prachtige kerken, over menig romantisch brugje en uiteraard wordt plein Roode Steen met de talrijke horeca niet vergeten. Na een paar stille steegjes wandelt u nog even langs het Markermeer en door een paar gezellige winkelstraten weer naar het station. Nog een paar uurtjes over: neem dan ('s zomers) de Stoomtrein naar Medemblik en vandaar de Stoomboot naar Enkhuizen. Daar stapt u weer in de trein.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mooie korte route

Bakker, 10-06-2019

Gisteren deze mooie route gelopen. Vooral het gedeelte langs het water en de haven. Ruim voldoende bankjes aanwezig om te genieten van het uitzicht. Op zondagmiddag echter wel erg druk met loslopende honden. Wij hadden wat problemen bij de Grote Kerk. Bij 'passeer de kerk links van u' wordt bedoeld dat je direct na de kerk linksaf gaat, het Kerkplein op, die later over gaat in de Kerkstraat. Bij het bereiken van het einde (of eigenlijk het begin) van het Achterom (aflopende huisnummers), verwachtte ik geen huisnr 32 meer. Nr 32 is het huisnummer van Kuil (recht voor je). Verder goede duidelijke omschrijving en genoten op deze heerlijke zondagmiddag.

Leuke rondwandeling.

Heleen en Jos, 04-09-2018

Gratis geparkeerd aan de Nieuwe Wal en de route opgepakt langs het Markermeer. Daarna wandelden we Hoorn in. We hebben genoten van de prachtige gebouwen, de toren en het Roode Plein. Een heerlijk rustige, doordeweekse dag. Halverwege brak de zon door en werd het zelfs nog warm, Leuk uitgestippelde route!

Een hele leuke wandeling

Coby, 03-03-2018

2 maart de wandeling Hoorn gemaakt. We zijn deze keer in Noord Holland gebleven, ook wel eens leuk vanwege de korte reistijd. Het was een prachtige wandeling. We werden al in het begin van de wandeling verrast omdat er werd geschaatst op de singel. Langs het markermeer een prachtig stuk. Gelukkig met de wind in de rug. Het was ijzig koud. Maar wel het kruiend ijs gezien. Er werd zelfs in de haven geschaatst. En de boten lagen vast in het ijs, dus een echt Hollands plaatje. We hebben de wandeling onderbroken bij de korenmarkt, daar zijn we LA gegaan om naar het museum van de 20e eeuw te bekijken, gratis met de museumkaart. Daarna weer de wandeling opgepikt. Dan wandel je weer door de leukste straatjes, onder andere de Foreestensteeg, waarin we weer achter elkaar moesten lopen. Hoe vind je zulke steegjes, knap gevonden hoor! Een hele leuke wandeling. We gaan hem nog eens overdoen bij andere temperaturen. Je kunt eigenlijk altijd wel wandelen. Want zoals de Noren zeggen: slecht weer bestaat niet alleen slechte kleding, en zo is het. Bedankt weer voor de uitgezette wandeling.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info