Groene Wissel 684: Lelystad Natuurpark

Op wildsafari

Groene Wissel Lelystad Natuurpark
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Lelystad

 • Startadres:

  bushalte Natuurpark
  kruispunt Meerkoetenweg/Larserweg
  Lelystad

 • Coördinaten:

  52°28’27” N   5°30’45” E

Natuurpark Lelystad is een zeer natuurrijk gebied met een afwisselend, waterrijk en parkachtig landschap. Er leven met uitsterven bedreigde diersoorten zoals wisenten, Przewalskipaarden, otters, bevers en Pater Davidsherten. Ook minder bedreigde diersoorten zoals wild zwijnen, edelherten, elanden en ooievaars zwerven er rond. Natuurlijk ontbreekt de 'echt wilde' fauna niet: overal in het park zijn reeën, konijnen, vossen, wezels, hermelijnen en bunzingen waar te nemen. De vogelbevolking in dit afwisselende landschap, met vooral loofhout, is bijzonder rijk. Deze route voert u over halfverharde paden, een enkel graspad en autovrije asfaltweggetjes langs en door praktisch alle leefgebieden van bovengenoemde diersoorten.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Dierentuin

Martijn, 26-04-2020

Met de auto naar Lelystad gereden. Het perkeren in het Lelystad natuurpark kost normaal 3 ? maar was nu ivm Corona gratis. Het bezoekerscentrum was ivm Corona gesloten, maar daar kwamen we ook niet voor. De wandeling was goed beschreven en gemakkelijk te volgen. Het was rustig in het natuurpark Lelystad en als je goed zocht dan vond je de dieren. De wilde zwijnen, paarden, wisenten, herten en een eland allemaal gezien, het lijkt wel een beetje op een dierentuin.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hajé restaurant Natuurpark

lotgrasweg 11

8219 PP Lelystad

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info