Groene Wissel 638: Luyksgestel

Struinen door de Kempen

Groene Wissel Luyksgestel
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Luyksgestel

 • Startadres:

  bushalte Molenstraat, Luyksgestel
  Dorpstraat
  Luyksgestel

 • Coördinaten:

  51°17’12” N   5°19’14” E

Door dit deel van de Brabantse Kempen maakt u, op de bebouwing van twee dorpen na, een onverharde, zeer afwisselende wandeling door natuur-, bos- en heidegebieden Stevensbergen, Bergeykse Stukken en bosgebied Postelse Heide. Vaak ver uit de buurt van al dan niet gemarkeerde wandelroutes kuiert u regelmatig over heerlijke struinpaden door de meest stille delen die in deze gebieden te vinden zijn, wandelgenot ten top dus. Na het dorpje Weebosch (met voldoende horeca) wandelt u over zandwegen langs de Reider Akkers weer naar Luyksgestel. Deze wandelroute is wat minder geschikt voor wandelaars die van gebaande paden en wegen houden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Aardige wandeling door rustige omgeving

Harry den Tarrel, 17-07-2020

Als je niet met de bus komt maar met de auto, is De Drie Linden in Luyksgestel (navigeer naar Rijt 2) waarschijnlijk de beste plek om te starten. Hier is volop (gratis) parkeergelegenheid en je loopt echt helemaal rond. En eventueel voor- en achteraf direct gelegenheid de inwendige mens te laven! Er is in Luyksgestel recent een en ander gewijzigd met nieuw wegdek. Hierdoor ging ik vrijwel direct bij het begin van de route de mist in door bij 'Even voor de linkerbocht (daarin ziet u kapelletje) op de scheiding van asfalt en klinkers RA, volg bomenrijk pad met fietsbordje 24' een pad in te slaan dat doodloopt in een maïsveld. De GPS track had mij snel gered, maar ik ging hier toch even mis. Verder was de route zoals altijd prima te volgen van papier. De waarschuwing dat deze wandeling minder geschikt is voor wandelaars die van gebaande paden houden is terecht, maar dat maakt het juist leuker vind ik. Over omgevallen bomen klauteren, in rul zand tegen zandheuvels opklimmen, spinnenwebben uit je gezicht vegen ... het zit er allemaal in! Het gedeelte door de Kempenweide met de bloemen in volle bloei, jagende roofvogels en talloze insecten was betoverend. Een jammerlijk contrast vond ik dat er toch ook wel heel veel weinig inspirerende, brede, lange, rechte stukken bijzaten, met name in de laatste kilometers van de wandeling.

Tussen 2 en 3

Bart van der Schagt, 16-10-2017

vanwege de mooie stukjes bos na die picknickbank...

Paddenstoelen paddenstoelen!

Titia_k, 16-10-2017

Wie op zoek is naar een mooie herfstwandeling, ga naar Luykgestel! Prachtige kleuren en overal paddenstoelen, en nauwelijks asfalt of mensen. Routebeschrijving is helder - al begreep ik niet waarom vanaf de picknickbank bij 2 de route niet rechtdoor ging naar 3.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café 't Heuveltje

Weebosch 68

5571 LZ Bergeijk

Eethuys 't Kroontje

Weebosch 70

5571 ZL Bergeijk

Hotel-restaurant-café De Drie Linden

Rijt 2

5575 CD Luyksgestel

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info