Groene Wissel 530: Markelo 2

Drie Markelose Bergen

Groene Wissel Markelo 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Markelo

 • Startadres:

  bushalte Burg. de Beaufortplein, Markelo
  Goorseweg
  Markelo

 • Coördinaten:

  52°14’3” N   6°29’44” E

De stijgijzers, pikhouwelen en klimtouwen kunnen thuis blijven want zo hoog zijn die bergen rond Markelo niet, het beklimmen daarvan gaat heel geleidelijk. Die bergen zijn De Hulpe (met aan de voet een Mariakapel), de Kattenberg (met onderduikershol) en de Markeloseberg. Vanaf de laatste geniet u van de mooiste uitzichten over het liefelijke, glooiende Twentse landschap. De wandeling gaat over vele akker- en bosrandpaadjes, land- en akkerwegen, stille bospaden, een grasweg langs de Schipbeek en af en toe ook wat asfalt. Na eenderde kuiert u door buurtschap Stokkum (beschermd dorpsgezicht) en geniet daar van de oude Twentse boerderijen. De horeca onderweg: in Markelo 't Wapen van Markelo, in Stokkum de Hoestinkhof en bij de Kattenberg campinghoreca.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Jaap

Bart van der Schagt, 12-04-2016

Jaap, ik ben even met de kettingzaag door de routebeschrijving gegaan. Bedankt voor het melden!

Wandeling door glooiend landschap

Jaap, 09-04-2016

Vandaag Markelo 2 gelopen. Prachtig weer, niet te koud, niet te warm. Mooie route, goed te lopen. Onder punt 1 is de bomenrijke halfverharde landweg niet bomenrijk meer. De meeste bomen zijn gekapt.

Markelo (2): een mooie drieheuvelentocht

René van Doorn, 11-10-2014

Gisteren met fantastisch nazomers wandelweer deze leuke route gelopen. De tocht gaat grotendeels door een glooiend, open, stil, vriendelijk, agrarisch landschap. Met als krenten in de wandelpap drie fraaie passages over beboste heuvelen. De laatste bult, zich Markeloseberg noemend, doet zowaar zijn stinkende best om op een berg te lijken: een wat steviger klim wordt beloond met een rondgang met mooi zicht op Markelo en wijde omgeving. Kort na de fraaie boerderijen van het buurtschap Stokkum hielden wij halt bij De Hoestinkhof, een charmant theehuis met prima thee/koffie/gebak: een must voor iedere wandelaar. Maar let op: buiten de zomermaanden alleen open op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur. Complimenten voor Markelo (en de routemaker): de wandelaar wordt via een aardig traject uitgeleide gedaan en even zo aardig aan het eind weer binnengehaald (geen vanzelfsprekendheid). Complimenten voor de diverse landeigenaren: zoals vaker in Overijssel is het wandelgebied niet bovenmatig behangen met aanlijngeboden voor honden en dat konden onze beide honden zeker waarderen. En last but not least complimenten voor de routemaker: een kraakheldere beschrijving (wel scherp lezen), die de wandelaar in staat stelt zorgeloos zijn ronde te maken. Van harte aanbevolen!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Camping de Kattenberg

Hogedijk 8

7475 PR Markelo

Engels theehuis De Hoestinkhof

Stationsweg 22a

7475 NN Markelo

Grand café 't wapen van Markelo

Grotestraat 1

7475 AZ Markelo

Zalencentrum de Haverkamp

Stationsstraat 28

7475 AM Markelo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info