Groene Wissel 617: Nieuwpoort

Alblasserwaard, route 2

Groene Wissel Nieuwpoort
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Nieuwpoort

 • Startadres:

  bushalte Dorp, Nieuwpoort
  Hoogstraat
  Nieuwpoort

 • Coördinaten:

  51°56’7” N   4°52’8” E

De Alblasserwaard ligt in het zuidoosten van de provincie Zuid-Holland en vormt het zuidelijk deel van het Groene Hart. Het is een uitgestrekt veenweidegebied met oneindige polders, grote en kleine rivieren, kanalen en afwateringsboezems. Karakteristiek zijn de vele (vaak onverharde) kaden en tiendwegen langs en tussendoor watergangen en sloten. Twee derde van deze 'Grashoppertocht' komt over graskaden, veepaden en kilometers lang dwars door weilanden. Onderweg komt u langs twee prachtige molens en langs het boerenlintdorp Goudriaan. Daar is ook horeca. Maak deze wandeling liever niet tijdens of kort na een langdurige regen­periode, want dan is het door de weilanden flink soppen geblazen. Aan het einde maakt u een leuk kort ommetje langs de vestinggracht en stadswal van het vestingstadje Nieuwpoort.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Weilanden en graspaadjes!

Annette van Erkel, 30-06-2020

Deze wandeling op de laatste dag van 't broedseizoen gelopen, vanaf 'n printje uit 2017. Niet even op de site gekeken naar de laatste versie... Wat 'n geluk dat we de instructie -in broedseizoen afgesloten- gevolgd hebben en dus de 15 km route liepen!! Hele mooi wandeling, stilte, rust, water- en weide vogels. Zelfs 'n grote haas, ze/hij bleef op 't pad liggen tot we vlak bij waren. Ja toen ging ie er als 'n - haas- vandoor. De beschrijving weer piek-fijn in orde. Dank voor de route-maker!!! P.s Leuke terrasjes in 't mooie stadje Nieuwpoort!

Reactie op Jan Tukker

Bart van der Schagt, 07-08-2019

Bedankt voor het melden! Ik heb alles aangepast.

Groene Wissel 617 Melding

Jan Tukker, 07-08-2019

Groene Bus-wissel 617 Nieuwpoort, 18 km Bij knp 20 aangekomen (tussen punt 2 en 3 van de beschrijving) op de graskade bleek de verwijzing naar knp 21 verwijderd te zijn. Na veel zoekwerk zijn we toch bijna op de originele route terechtgekomen. Uiteindelijk even voordat we bij de boerderij uitkwamen, kwam de eigenaar naar ons toe. Hij vertelde dat dit stuk van de route niet meer bruikbaar was, aangezien het eerste weiland een andere eigenaar had gekregen en dat deze de route niet meer ondersteunt! De wandelknooppunten moeten dus veranderd worden en de lijn op de kaart verwijderd worden. Voor de rest is dit een schitterende route, grotendeels door weilanden en tiendwegen. Door afsluiting is dit stuk van de route niet meer te lopen en dien je door te lopen tot de Boonevlietkade en via de Noordelosekade naar de Noordzijde te wandelen.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé De Dam

Buitenhaven 1

2965 AD Nieuwpoort

Restaurant het Raadhuis

Smoutjesweg 3

2977 AR Goudriaan

Theetuin De Winde

Achterland 4

2964 LA Groot Ammers

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info