Groene Wissel 470: Nijmegen 2

Stad van grote Contrasten

Groene Wissel Nijmegen 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  6 km

 • Startplaats:

  Nijmegen

 • Startadres:

  station Nijmegen
  Stationsplein 6
  6512 AB Nijmegen

 • Coördinaten:

  51°50’33” N   5°51’13” E

Groot zijn de contrasten in deze stad zeker. Zo wandelt u door het prachtige Kronenburgerpark (met een flinke vijver en een oude kruittoren) en even later langs de statige herenhuizen waar de Dames van Plezier hun beroep uitoefenen. Daarna komt u langs 't Oude Weeshuis, de kapel van het Glashuis en over de vele terrasjes langs de gerenoveerde Waalkade, onderweg geniet u van het rondje om de imposante Stevenskerk. In het prachtige park Valkhof kuiert u langs de middeleeuwse Sint-Nicolaaskapel en de Barbarossa-ruïne. Daarna komen de volgende contrasten in beeld: een oude kerk direct gevolgd door een hypermoderne koopgoot, het historische Stadhuis en de super gezellige Grote Markt met de Waag. Na het oude Concertgebouw De Vereeniging wandelt u over het dak van de gigantische Keizer Karelparkeergarage (300 meter lang en 2 verdiepingen diep) naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Prachtige, groene alles-in-één-wandeling!

Hanno, 01-04-2021

Onlangs deze groene wissel door Nijmegen gedaan. Wat een leuke, gevarieerde wandeling! De stadswandeling door de oudste stad van Nederland gaat door vele glooiende stadsparken. En ook langs de Waalkade, waar we getrakteerd werden op prachtige vergezichten op de uiterwaarden. Maar wat deze groene wissel extra bijzonder maakt is het grote aantal historische bezienswaardigheden. Een absolute aanrader dan ook om Nijmegen beter te leren kennen! Lees onze blog met vele foto's op https://www.grijsopreis.nl/groene-stadswandeling-door-nijmegen/

Heerlijk gewandeld

Wim, 22-08-2017

Zojuist heb ik samen met mijn vrouw de Groene Stadswissel Nijmegen gewandeld. We hebben 3 uur heerlijk gewandeld. Het bezoek aan de Stefanskerk was een topper. Ook de kapel van ca. 1050 op de heuvel van het Valkhof was erg interessant. De beschrijving van de route was weer als vanouds: perfect! Hartelijk dank voor de mooie wandeling.

GW Nijmegen

Jaap Stoeller, 06-02-2017

Een leuke wandeling als je de binnenstad en twee mooie parken van Nijmegen nog niet kent. Een aanrader!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info