Groene Wissel 341: Noorbeek

De Voerstreek, route 2

Groene Wissel Noorbeek
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Noorbeek

 • Startadres:

  bushalte Dorpstraat, Noorbeek
  Dorpstraat
  Noorbeek

 • Coördinaten:

  50°46’10” N   5°48’46” E

Laat u zich met deze wandeling overvallen door de rustieke sfeer van de Voerstreek: de lucht is er zuiver en nergens wordt de horizon vervuild door fabrieksschoorstenen, flatgebouwen, GSM-masten, hoogspanningsleidingen en moderne windmolens. Alles is er in harmonie met de natuur en het landschap. Met zijn oude hoeven, vakwerkhuizen, loofbossen, boomgaarden, meidoornhagen en schitterende panorama's oefent deze streek een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op wandelaars. Vanuit Noorbeek maakt u, grotendeels over Belgisch grondgebied, over vele land- en hollewegen, graspaden, door bossen en langs bosranden, langs de Voer en de Noor (twee beken) een werkelijk schitterende rondwandeling.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Groene wissel 341

Jan van Gelderen, 07-10-2020

Afgelopen week een weekje kunnen wandelen in Zuid-Limburg, natuurlijk kozen we voor Groene Wissels, ditmaal 1 vanuit Noorbeek. Een prachtige wandeling alleen de paden waren na de nachtelijke regen erg glad. Ook was deze route weer uitmuntend beschreven. Een aanrader!!!

Geweldig!

Yolanda, 29-05-2017

verleden week met prachtig weer deze wandeling gelopen. Wij hebben ervan genoten. Wat een schitterende streek is dit en wat een mooie wandeling. Voor wat betreft het smalle overwoekerde paadje: hier hadden wij ook last van. ik ben blij dat de grond droog was zodat je niet kon uitglijden.

Fascinerend schilderachtig gebied

Loes, 11-10-2016

Op een zonnige na-zomerdag deze geweldige wandeling gelopen, klopt nog precies zoals omschreven. Stevige wandelschoenen een vereiste omdat het een heuvelachtig traject is met hier en daar oneffen gebied. Fascinerend schilderachtig gebied, lieve dorpjes onderweg. Bij punt 4 na het trapje bij de blauwe paal is het smalle paadje wel erg smal door de prikkende braamstruiken links en het prikkeldraad rechts. Het is gelukkig maar een kort stukje maar oppassen voor je kleding. Aan het eind van dit piepklein paadje heeft een boer het nuttig gevonden het pad af te sluiten met prikkeldraad. Maar al eerder hebben wandelaars dit platgewalst. Je kunt er nu voorzichtig overheen stappen. Een aanrader dit pad, geweldig genoten!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé Tinus

Bovenstraat 9

6255 AT Noorbeek

Taverne In de Smidse

Dorpsstraat 29

6261 NH Mheer

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info