Groene Wissel 347: Norg

Bossen, akkers en veentjes

Groene Wissel Norg
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Norg

 • Startadres:

  bushalte Westeind, Norg
  Westeind
  Norg

 • Coördinaten:

  53°4’0” N   6°27’29” E

Na het gezellige centrum van Norg (u wandelt daar langs diverse horecagelegenheden en over de brink) volgen een paar prachtige, zeer rustige landwegen naar de bossen van het Noordse Veld. Daarna kuiert u langs een veentje en door het boerderijengehuchtje Peest naar het stroomdal van het Oostervoortsediep (een beek). Na het fraaie traject langs dat stroomdal wandelt u over intieme slingerpaadjes langs de bos- en akkerranden van de beboste Oosterduinen naar het schitterende Schillenveen met daaromheen een heerlijk struinpad. Door de beboste Langeloërduinen en langs de Noordenveldmolen van Norg wandelt u weer naar bushalte in het centrum.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Correctie route

Kees de Boer, 08-04-2020

Vorige week deze prachtige route nr. 347 gelopen. Aan het einde van deel 2 van de routebeschrijving zit en storende fout. Het horecabedrijf 'De Bosrand' is nl. gesloopt en het terrein is met boompjes ingeplant. Mijn voorstel is om de omschrijving als volgt aan te passen: ...... aan de overkant op het fietspad LA. Na ca. 100 mtr., bij het bordje Kop van Drenthe-Noordsche Veld (Staatsbosbeheer) RA en RD.

Reactie op Jan van Gelderen

Bart van der Schagt, 20-02-2018

Jan, bedankt voor je reactie. Dat paaltje zal hopelijk wel weer een keer worden teruggeplaatst. Jammer dat mountainbikers dat paadje hebben kapot gereden. Die obstakels zullen wel de bedoeling hebben hun te weren. Ik hou het in de gaten. Komen er meerdere 'klachten' over dit paadje, dan ga ik de route verleggen.

Route

Jan van Gelderen, 19-02-2018

Goedemiddag, Gisteren Groene wissel 347, Norg, gelopen. Punt 1 rond het veentje: aan de andere kant bij een wandel route paaltje RA. Dit route paaltje is niet( meer ) aanwezig. Punt 3: het smalle bospaadje in. Deze smalle paadjes zijn kapot gereden door mountainbikers enslecht te lopen, ook heeft men veel obstakels geplaatst. Jammer. Misschien moet de route worden herschreven.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Het Wapen van Norg

Brink 4

9331 AA Norg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info