Groene Wissel 577: Nunspeet

Pannenkoekroute Joris

Groene Wissel Nunspeet
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Nunspeet

 • Startadres:

  station Nunspeet
  Stationsplein 1
  8071 CH Nunspeet

 • Coördinaten:

  52°22’16” N   5°47’1” E

De route begint met een bezoek aan een uitkijktoren en een bezoekerscentrum. Daarna volgt een leuke, zeer afwisselende tocht door het Zandenbos. Daarin kuiert u niet alleen over stille brede boswegen maar ook over spannende eenpersoons slingerpaadjes waarop u zelden iemand tegenkomt. Vanwege de grote verscheidenheid aan bostypen vooral mooi om ook in de herfst (met veel verschillende herfstkleuren) een keer te lopen. In die tijd is ook het aantal, de variatie en soortenrijkdom aan paddenstoelen bijzonder groot. Wilt u dan weten welke soorten u heeft gezien, kijk dan eens op mijn paddenstoelensite. Terug in Nunspeet kunt u bij Pannenkoekenhuis Joris (met terras) een zeer ruime keuze maken uit talrijke overheerlijke pannenkoeken (en ander lekkers) of een drankje nuttigen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wat jammer nou...

Bart van der Schagt, 09-12-2017

Wat Jammer nou dat De Stroopstok niet meer bestaat. Maar geen nood, er is daar nog een goed pannenkoekenrestaurant: Joris. Ik zal de routebeschrijving en titel daarvan aanpassen. Anke, bedankt voor het melden!

Pannenkoekhuis gesloten

Anke Noordzij, 09-12-2017

Het pannenkoekhuis De Stroopstok dat in deze wandeling wordt genoemd is inmiddels gesloten omdat het plaats moet maken voor de reorganisatie van het Stationsplein. Er is genoeg andere horeca in de directe omgeving.

Pannekoekstrooptocht Nunspeet

FA Paasman, 10-11-2017

Heb deze wandeling in herfstkleuren mogen wandelen. Prachtige wandeling via allemaal kleine bospaadjes. De beschrijving van de route is goed te volgen, ondanks dat het alleen maar bospaadjes zijn.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Het Stationshuisje

Plesmanlaan 1

8072 PT Nunspeet

Restaurant Joris

Elspeterweg 2

8071 PA Nunspeet

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info