Groene Wissel 177: Nuth

Hulsberger- en Platsbeek

Groene Wissel Nuth
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Nuth

 • Startadres:

  station Nuth
  Stationsstraat 2
  6361 BH Nuth

 • Coördinaten:

  50°55’11” N   5°53’32” E

Na de bebouwing van Nuth wandelt u over een prachtig voetpad bovenlangs het dal van de Hulsbergerbeek naar het gezellige Limburgse dorp Wijnandsrade, met daar een imposant kasteel en wat horeca. Daarna maakt u een bijzonder afwisselende wandeling door enkele kleine bossen, over licht glooiende hoge akkers en prachtige voetpaden langs de meanderende Platsbeek. De delen over de hoge akkers bieden geen beschutting tegen slecht weer, dus houd daar met uw planning rekening mee.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Kleine veranderingen in routebeschrijving verwerkt...

Bart van der Schagt, 01-08-2017

... met dank aan Sjan!

Reactie op Sjan

Bart van der Schagt, 01-08-2017

Sjan, bedankt voor het melden van de kleine veranderingen in de aanwijzingen. Ook al blijft de route goed te volgen, ik ga ze toch in de routebeschrijving verwerken.

Verscholen paadjes en open veldwegen.

Sjan, 01-08-2017

Afwisselende wandeltocht, over veldwegen tussen de open hoge akkers, dan weer holle wegen en beschutte paadjes in bossen en langs beekjes. Vooral het Omlooppad vond ik erg mooi. Imposant kasteel Wijnandsrade met prachtige binnenplaats. Een bezoekje waard, ook al was de brasserie gesloten (maandag rustdag). Bij manege De Blauwe Steen een prima 'tas' koffie gedronken. Net open (op doordeweekse dagen v.a. 12.00 uur, in het weekend v.a. 9.30 uur, donderdags gesloten). De routebeschrijving is prettig en moeiteloos te volgen, ook al zijn ter plaatse hier en daar wat aanwijzingen verdwenen. Bij 3 bovenaan: In de hollewegenkruising zag ik geen ruiterbordje 03, toch was het wel duidelijk dat je hier RA moet. Er stond wel een gedicht van Toon Tellegen op een poësiezuil. Bij 3 op 'n kwart: Op de Y bij huisnr 62 rechts aanhouden. Lantaarnpaal 124 staat er niet (er is hier net nieuw wegdek aangelegd, dus misschien komt ie nog terug), maar je gaat hier gewoon met de bocht mee naar rechts. Bij 3 middenin: Op Nelisweg na 200m LA. Het naambordje Grachtweg is verdwenen, alleen de paal staat er nog. Maar het is wel duidelijk dat je hier LA moet. Bij 3 onderaan: Het nummer van de Gasuniepaal is niet 120 maar Q8291, maar de beschrijving klopt verder wel.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info