Groene Wissel 677: Polsbroekerdam

Vogelmagneet Willeskop

Groene Wissel Polsbroekerdam
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Polsbroekerdam

 • Startadres:

  bushalte Café van Vliet
  Zuidzijdseweg 216
  3415 PV Polsbroek

 • Coördinaten:

  51°59’42” N   4°54’10” E

Natuurgebied Willeskop wordt door zijn rustige ligging plus hoeveelheid water en voedsel ook wel een 'vogelmagneet' genoemd: er komen enorme aantallen vogels voor die het gebied hebben ontdekt als ideale rust- en broedplaats. Het is een van de grootste vogelkraamkamers van het Groene Hart. Daarnaast gebruiken vele eenden en ganzen het gebied om te overwinteren. Na een stukje fietspad lang een weg gaat u met dit alles uitgebreid kennis maken: langs grote waterpartijen kuiert u kilometers lang over schitterende houtkades met daarop o.a. wilg, els en berk en beklimt u een hoge uitkijktoren. Aan de rand van Benschop komt u langs de horeca van Camping Rosenboom. Dwars door weilanden banjerend en tussendoor nog een prachtige, zeer brede houtkade volgend komt u uit in de lintbebouwing van Polsbroekerdam. Ruim een kilometer lang geniet u daar van de prachtige boerderijen en komt ook nog langs Pannenkoekenboerderij Midden in 't Land. Met deze route loopt u slechts ruim twee kilometer verhard. De graslandtrajecten zijn tijdens/na een regenperiode behoorlijk soppig: dus trek dan hoge, waterdichte schoenen aan.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op deze wandeling

'n prachtige wandeling

Annette van Erkel, 01-06-2021

Elk jaar weer is 't genieten van deze wandeling. Dit keer waren de weilanden helemaal geel; -boterbloemen- Zo mooi. Ook weer spelende hazen, luidruchtige gruto's, en andere weidevogels gespot. Zelfs 'n familie fazant met hun gestreepte kroost op ons pad. 't was weer 'n mooie dag daar in Polsbroekerdam.?

Niet alledaagse wandelling

Johan Bleij, 28-03-2021

Vandaag (28 maart 2021) heerliijk gewandeld in een waterrijk gebied. Veel vogels gezien. Bijzondere paden langs wilgenhagen en over weilanden. In Polsbroekerdam zelfs ook nog coffee to go mogelijkheid benut. Je komt ook niet veel mensen tegen. Een aanrader!

Heerlijke tocht voor de winter!

Frank van der Meer, 09-12-2020

Bijzondere Groene Wissel door natuurgebied Willeskop in het Groene Hart. Dit gebied noemen ze ook wel 'vogelmagneet', door de enorme aantallen vogels die hier broeden en foerageren. Een mensenmagneet is het niet, want als wij er zijn is het heerlijk rustig. Over grassige houtkades doorkruis je Willeskop. Genietend van de ...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Gasterij De Toren

Benedeneind Zuidzijde 279

3405 CJ Benschop

Pannenkoekenhuis Midden Op 't Landt

Benedeneind Noordzijde 430a

3405 CD Benschop

Recreatielandschap Rosenboom

Benedeneind Zuidzijde 283A

3405 CK Benschop

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info