Groene Wissel 677: Polsbroekerdam

Vogelmagneet Willeskop

Groene Wissel Polsbroekerdam
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Polsbroekerdam

 • Startadres:

  bushalte Café van Vliet
  Zuidzijdseweg 216
  3415 PV Polsbroek

 • Coördinaten:

  51°59’42” N   4°54’10” E

Natuurgebied Willeskop wordt door zijn rustige ligging plus hoeveelheid water en voedsel ook wel een 'vogelmagneet' genoemd: er komen enorme aantallen vogels voor die het gebied hebben ontdekt als ideale rust- en broedplaats. Het is een van de grootste vogelkraamkamers van het Groene Hart. Daarnaast gebruiken vele eenden en ganzen het gebied om te overwinteren. Na een stukje fietspad lang een weg gaat u met dit alles uitgebreid kennis maken: langs grote waterpartijen kuiert u kilometers lang over schitterende houtkades met daarop o.a. wilg, els en berk en beklimt u een hoge uitkijktoren. Aan de rand van Benschop komt u langs de horeca van Camping Rosenboom. Dwars door weilanden banjerend en tussendoor nog een prachtige, zeer brede houtkade volgend komt u uit in de lintbebouwing van Polsbroekerdam. Ruim een kilometer lang geniet u daar van de prachtige boerderijen en komt ook nog langs Pannenkoekenboerderij Midden in 't Land. Met deze route loopt u slechts ruim twee kilometer verhard. De graslandtrajecten zijn tijdens/na een regenperiode behoorlijk soppig: dus trek dan hoge, waterdichte schoenen aan.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Zonnige dag In 't voorjaar

Annette van Erkel, 28-04-2020

Deze wandeling eind april gelopen. De tekst bij de route wordt helemaal waargemaakt. Bijna alle daar voorkomende vogels gezien of gehoord. Zelfs 'n koekoek En dan vlakbij 2 hazen... De graskades en weilanden omzoomd met veel voorjaarsbloemen, velden met 't knalgele koolzaad In de sloten langs de weilanden moeder eend met 'n rij'tje kuikens. In de plassen van Willeskop ganzen-families met slierten jongen.. Het beklimmen van de uitkijktoren zeker doen. in 't 't dorp Polsbroekerdam de prachtige boerderijen De rust en de stilte in deze wandeling is opvallend! Kortom genoten van deze wandeling. Voor de route-maker veel dank!!

Niet plat getreden

Olav Welling, 16-08-2019

Dit is een wandeling voor wandelaars die niet houden van plat getreden paden. Graskaden en weilanden waar niet vaak andere wandelaars lijken te komen. Lange broek is geen luxe ivm distels en brandnetels.

Deze wandeling in de zomer

Kees Plaizier, 22-07-2019

Vandaag deze mooie wandeling gelopen. Een minpunt in de zomermaanden is een deel van de route na Camping Rosendaal. Het gaat om de rechter grasland rand met rechts een brede sloot. Links is een maisveld. Dit stuk is moeilijk begaanbaar, vooral daar waar de stekelige distel welig groeit. Blote benen zijn hier niet aan te raden. Verder hebben we genoten van deze rondwandeling met Natuurgebied Willeskop als hoogtepunt en de vele houtkaden.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Gasterij De Toren

Benedeneind Zuidzijde 279

3405 CJ Benschop

Pannenkoekenhuis Midden Op 't Landt

Benedeneind Noordzijde 430a

3405 CD Benschop

Recreatielandschap Rosenboom

Benedeneind Zuidzijde 283A

3405 CK Benschop

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info