Groene Wissel 53: Rotterdam Centraal 1

Oude havens en Kralingseplas en -bos

Groene Wissel Rotterdam Centraal 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Rotterdam

 • Startadres:

  station Rotterdam Centraal (centrumzijde)
  Stationsplein 1
  3013 AJ Rotterdam

 • Coördinaten:

  51°55’27” N   4°28’11” E

U maakt een afwisselende wandeling door een dynamische, bruisende stad met op kleine afstanden grote contrasten. Langs de oude havens en over het terrein van het Havenmuseum wandelt u over de Erasmusbrug naar de Koningshaven met daar het indrukwekkende Vrij Entrepotgebouw. Bij de Koningshavenbrug op het Noordereiland gaat de wandeling een klein maar leuk stukje over het oude spoortracé. Daarna de Willemsbrug over naar de gezellige terrasjes bij de Koningsdam, langs de Kubuswoningen en via de Admiraliteitskade naar Park Rozenburg. Daarna volgt een wandeling rondom de Kralingseplas en -bos. U wandelt langs de Boezem, de monumentale Begraafplaats Crooswijk (met bezoekmogelijkheid), de rivier de Rotte en de schitterende Noordsingel weer naar het Centraal Station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Bijzonder

Marja raven, 12-09-2013

Vandaag met heerlijk wandelweer de groene wissel Rotterdam gelopen. Het was een bijzondere wandeling door de stad, de oude haven en de natuur bij de Kralingse plas. Veel hoogbouw en een verscheidenheid aan bouwstijlen. Niet echt mooi maar daardoor juist bijzonder. Niet te vergelijken met een stad als Amsterdam. Prima routebeschrijving en veel terrasjes onderweg; ook altijd mooi mee genomen. Kortom leuke wandeling die je flink wat van de stad laat zien!!

De wandeling

Aad Langelaan, 20-05-2013

10 mei hebben we de Groene wissels gewandeld. Zeer goede routebeschrijving. Was een pittige tocht, zeker omdat het weer niet erg meewerkte. Opvallend was dat de bevolking van Rotterdam erg behulpzaam is. Wanneer we maar even stil stonden om de kaart te bestuderen, kwam er wel iemand vragen of we hulp nodig hadden. Rotterdam hebben we in alle vormen gezien. Hoogbouw, slooppanden, wind, water, bruggen, Kralingse Plas, kortom een mooie (lange) wandeling.

Rotterdam -CS

Karla, 02-03-2013

Vandaag, zaterdag 2 maart 2013 zijn we naar Rotterdam gereisd om deze wandeling te maken. We houden niet van stadswandelingen maar voor deze maken we, als oud-rotterdammers, een uitzondering. Een prachtige route, die we feilloos konden lopen dankzij de perfecte beschrijving. Eenmaal gelezen, hadden we geen kaart en beschrijving meer nodig want het was allemaal duidelijk. Bart, je hebt een fraaie indruk van deze stad gegeven. We zijn er lang niet geweest en hebben nu gezien wat er veranderd is,en hoe! Een heel fijne dag is het geweest met veel herkenning en ook nieuwe stukken die we nog niet kenden. Geen terrasjes zoals op jouw foto's maar daar was het weer niet naar. Wel heerlijke espresso op de kop van zuid en bij 'De Schone Lei'. Ook herkenbaar waren de vele opbrekingen waardoor de route soms iets anders ging. Ze zijn er altijd wel iets aan het herstellen en dat doet ons goed want zo was het altijd al. We hebben een heel fijne dag gehad en bedanken je voor het op de kaart zetten van Rotterdam en zijn omgeving.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boshut De Big

Kralingseweg 20

3062 CG Rotterdam

Fun Forest Rotterdam

Langepad 71

3062 CJ Rotterdam

Restaurant De Schone Lei

Plaszoom 500

3062 CL Rotterdam

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info