Groene Wissel 52: Schagen

De Westfriese Omringdijk

Groene Wissel Schagen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Schagen

 • Startadres:

  station Schagen
  Plantsoen 1
  1741 EM Schagen

 • Coördinaten:

  52°47’7” N   4°48’17” E

Na het gezellige centrum kuiert u door een stukje bos en over polderweggetjes naar de Westfriese Omringdijk. Maar liefst drie kilometer lang geniet u vanaf die dijk van het uitzicht over het Noordhollandse polderlandschap. Vanaf Sint Maarten volgen doorgaans rustige asfaltweggetjes, talrijke graslandranden, een paar grasdijken en wat landweggetjes. Na een groenstrook langs bebouwing bent u weer vlot bij het station. Deze route gaat voor ruim de helft over verharde paden en wegen, alleen in Schagen is horeca.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie, afwisselende wandeling.

M de R, 27-08-2018

Vorige week vanuit Schagen wandeling nr 52, de Westfriese Omringdijk, gemaakt. Dat was genieten! In Sint Maarten was het dorpshuis gesloten (jullie hadden aangegeven dat openingstijden beperkt zijn).Maar vlak daarvoor is een ontmoetingscentrum en daar stond een bord buiten met daarop vermeld dat de koffie klaar stond. Wij naar binnen en ja hoor. Niet alleen de dorpelingen, maar ook wandelaars zijn van harte welkom. Gerund door vrijwilligers. (Heb niet gevraagd of zij ook in weekend open zijn). Er is ook een winkeltje. Echt een prettige verrassing. Het was een mooie, afwisselende wandeling.

GW Schagen

Harry Nouris, 24-06-2018

Heb gisteren, 23 juni 2018 deze wandeling gelopen. Het is een mooie, afwisselende wandeling met vele vergezichten. Wij hadden een rustpauze in Sint Maarten, waar wij gratis koffie kregen aangeboden in het dorpswinkeltje. Complimenten voor de beschrijving van de route. Hij klopte exact.

GW Schagen

Jaap Stoeller, 23-05-2017

Gisteren, 22 mei 2017, deze mooie wandeling gelopen. Omdat het hier zo vlak is, kun je genieten van de vele vergezichten. Ik heb een pauzestop gemaakt bij het zeer fraaie meer, nét na Sint Maarten. Aan het eind van de wandeling nog even terug gelopen naar het gezellige plein bij de kerk met z'n vele terrassen. Het was de moeite waard om vanuit Nijmegen hier te gaan wandelen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

Café dorpshuis De Klimop

Dorpsstraat 9

1744 KJ Sint Maarten

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info