Groene Wissel 76: Soest

Korte en Lange duinen

Groene Wissel Soest
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Soest

 • Startadres:

  station Soest
  Stationsweg 18
  3764 CJ Soest

 • Coördinaten:

  52°10’21” N   5°18’37” E

Al vrij vlot nadat u de trein bent uitgestapt wandelt u tussen hoog gelegen akkers, langs een molen en een grafheuvel over de Soester Eng. Daarna kuiert u door park en bossen naar de Lange Duinen, een prachtig stuifzandgebied waar u zonder paden (maar met goede instructies) dwars over het stuifzand wandelt om deze miniwoestijn even te ervaren. Daarna door de bossen en langs de Korte Duinen naar de rand van Soest waar u buitenom en langs landelijk gebied naar het station wandelt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandeling 19-01-2020

E Geerlig, 19-01-2020

Mooie afwisselende wandeling. Erg duidelijk beschreven!klasse!

Leuk,afwisselend

Erna Terpstra, 22-12-2019

Zaterdag 21 december deze route gelopen. Heel verrassend en afwisselend, prachtige omgeving . de route is weer duidelijk omschreven

Afwisseld, wat veel asfalt

Catootje K, 23-04-2018

Zaterdag 21/4 gewandeld. We hebben deze route opgepakt bij de korte duinen waar we aan het kamperen waren. Vooral het deel bij de korte en lange duinen vonden we leuk. Ook het stukje rondom de molen is een bijzondere verrassing. Tip: zorg dat je niet op zaterdagochtend rond 9 uur in het bos bent. Het was zo ontzettend druk met hardloopgroepen dat het beslist minder leuk was. Sowieso is Soest op zaterdag druk dus kies een andere dag als je daar niet van houdt. Bij een up-date zou ik het kerkelaantje er meer in betrekken. Daarvan deden we nu maar een kort stukje en dat vond ik een gemis. Je kunt dan meteen Pannenkoekenhuis De Smickel meenemen als horeca met bijzonder leuke achtertuin en zonnig terras (aan het Kerkelaantje). Deze wandeling valt voor ons in de categorie 'wel aardig'. Maar alles is een kwestie van smaak. Als je van afwisseling houdt dan is dit zeker een aanrader.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Korte Duinen

Birkstraat 108

3768 HL Soest

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info