Groene Wissel 409: Steenbergen NB 2

Kreek, Polder en Bos

Groene Wissel Steenbergen NB 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Steenbergen (NB)

 • Startadres:

  bushalte Ravelijnstraat, Steenbergen
  Molenweg
  Steenbergen

 • Coördinaten:

  51°34’53” N   4°19’2” E

Na het gezellige centrum, met de prachtige Sint-Gummaruskerk, maakt u een afwisselende wandeling door de polders en bossen van Het Oudland. De eerste helft gaat over enkele rustige boerenasfaltwegjes, een prachtig bebost slingerpad langs de Ligne (een oud kreekje) en een rustieke twee kilometer lange landweg: het Oudlands Dijkje, welke langs het natte natuurgebied Oudlands Laag slingert. Met de tweede helft kuiert u over een voetspoortje dwars door een flink weiland (met vriendelijke Brabantse koeien) naar en dan door de bossen van het Padmos. Daarin zullen de smalle slingerpaden door halfopen kleinschalig boslandschap u zeker bekoren. Via het dorpje Welberg wandelt u langs de H. Corneliuskerk en de dorpskroeg naar de bushalte. Heeft u geen zin in de laatste kilometer door de bebouwing, dan kunt u bij bushalte 'Wipstraat' (van dezelfde buslijn) eerder opstappen. Op de bebouwing na gaat deze wandeling voor ongeveer 1/3 over verharde paden en wegen. Alleen in Steenbergen en aan het einde in Welberg komt u langs horeca.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Afwisselend

CoHo, 03-04-2021

Leuke, afwisselende wandeling. Het stuk beginnend vanaf het Oudlands Dijkje, daarna door de weilanden en vervolgens door de Padmos bossen vonden we erg mooi. En dwars door de gezellige kern van Steenbergen is ook leuk zodat je een koffie to go kunt meepakken. Niet al te inspannende wandeling en zeer goed te lopen op de GPX kaart.

Kreek polder en bos

Marijn nefs, 27-04-2015

We hebben genoten van deze wandeling. Vooral het stukje langs de Ligne vonden wij erg leuk en verrassend. De Oudlandsedijk en Oudland zijn prachtig. In Oudland schoten de reeën voor ons weg! De wandeling is uitstekend beschreven. We lopen deze wandeling graag nog een keertje!

Groene Wissel Steenbergen

Simon van der Wijngaard, 16-12-2013

Hele leuke gevarieerde wandeling, waar veel te zien is, zoals het mooie park in Steenbergen, het leuke centrum, de fotogenieke haven en het gemaal. Langs de Ligne is het goed toeven en altijd goed voor een mooie foto. Dan loop je weer via zandweggetjes door het boerenland, schitterend. Ook loop je nog door Welberg. kortom een leuke wandeling beslist eens een keer lopen waard.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info