Groene Wissel 174: Tilburg 1

Trappistenklooster Koningshoeven

Groene Wissel Tilburg 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Tilburg

 • Startadres:

  station Tilburg
  Spoorlaan 35
  5038 CB Tilburg

 • Coördinaten:

  51°33’38” N   5°4’52” E

Bier proeven en wandelen? Eigenlijk geen goede combinatie, maar met deze wandelroute kan dat wel voor een keer. Na de aangename wandeling door het centrum van Tilburg, langs de Piushaven en over een fraaie landweg langs het Wilhelminakanaal komt u uit bij Trappistenklooster Koningshoeven, waar de Trappistenbierbrouwerij van La Trappe gevestigd is. In het proeflokaal (gelegen midden in de prachtige kloostertuinen en met uitzicht op de bierbrouwerij) kunt u de diverse soorten Trappistenbier uitproberen, een kopje koffie met wat lekkers erbij kan natuurlijk ook. In de Kloosterwinkel, met veel streekeigen producten, kunt u nog wat leuke aankopen doen. Na het klooster maakt u een makkelijk te volgen wandeling door de bossen van de Kerkeindse Heide en de Brekxsche Hoven. Door een kleinschalig agrarisch landschap wandelt u weer naar de stadsrand en langs het spoor naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Leuke wandeling

Gerard, 31-10-2020

Leuke wandeling met veel variatie met het gezellige centrum van Tilburg, vanaf Museumhaven een leuk pad langs het water, mooie landerijen rond de Koningshoeve (NB: hier loopt nu een fietspad en deels een voetpad, dus je loopt niet meer langs de weg), veel mooi bos en heide en aan het eind een mooi stukje met landerijen om via een rustig fietspad bijna ongemerkt weer midden in de stad te komen.

Extra rondje

Lonesome Sparrow, 05-04-2019

Extra rondje van 2,6 km rond het zeer grote Galgeven: Als je tegen het einde van het 3e blok van de routebeschrijving leest '(met iets verderop aan beide zijden prikkeldraadhek)' let dan op het prikkeldraad rechts. Dat wordt op een gegeven moment onderbroken door een zijpad. Links is dan achter de bomen het Baksven te zien, het 'fraaie ven' dat in de routebeschrijving wordt genoemd. Ga dat zijpad op. Op driesprong RA. Dit pad komt langs het Galgeven te lopen en buigt daar weer weg van. Aan het eind, na slagboom, LA, een dubbel pad (links breed laaggelegen pad en rechts smal hooggelegen pad). 1e pad LA, langs slagboom. Dit pad rond het Galgeven volgen tot je weer in het bos bent. Op driesprong RA. Aan het eind RA en de Groene Wissel vervolgen.

Gevarieerd

Olav, 06-12-2015

Een gevarieerde wandeling. Mooi zijn oa de Abdij, de museumhaven en de landgeiten. Het stuk naar en van de Abdij is helaas langs een drukke weg. En het laatste stuk vond ik saai. Waarschijnlijk is de suggestie bij de eerdere reacties mooier. De route is zoals altijd duidelijk. Om hem helemaal op het gebruikelijke niveau van Bart te brengen nog twee suggesties. De ingang van station Tilburg is iets verplaatst. Je moet nu eerst een stukje naar rechts voordat je kunt oversteken. En er is een slagboom bijgekomen. Daardoor is de slagboom bij de kluizenaar de 2e slagboom.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Trappistenklooster Koningshoeven

Eindhovenseweg 3

5056 RP Berkel-Enschot

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info